Kći koju je Steve Jobs prezirao: “Prije smrti rekao mi je da smrdim kao zahod” – Jabuka.tv

Kći koju je Steve Jobs prezirao: “Prije smrti rekao mi je da smrdim kao zahod”

Lisa Brennan-Jobs kći je koju je slavni Steve Jobs dugo poricao. Dobio ju je kad su mu bile samo 23 godine, a očinstvo nije htio priznati dok ga na to nije natjerao sud i rezultat testa na očinstvo. Iako su se poslije pomirili, a Steve joj se ispričao, Lisa je svog oca upoznala tek godinama kasnije.

O svojoj vezi s ocem Lisa se otvorila u svojim memoarima pod nazivom “Small Fry”, a otkrila je da njegovo ponašanje ni kasnije nije bilo pretjerano očinsko.

Steve Jobs

Jednom prilikom, dok je umirao od raka, tvrdi Lisa, rekao da smrdi poput toaleta, a kad ga je zamolila da joj ostavi svoj Porsche rekao je  Ništa nećeš dobiti, razumiješ li.

Otkrila je i da joj se uvijek obraćao na “gorak i neugodan” način, a također joj je rekao da je on jedna od najvažnijih osoba koju će ikad upoznati.

Ona sama, tvrdi, prema njemu je imala sasvim suprotne osjećaje.

Moje postojanje je narušavalo njegov uspjeh. Za mene, bilo je potpuno drugačije. Što sam mu se više približavala, to sam imala manje srama. On je bio dio svijeta koji me usmjeravao prema svjetlu, piše ona.

Lisa, kojoj je danas 40 godina, rođena je 1978. iz petogodišnje veze u kojoj je Steve bio s njenom majkom Chrisann Brennan i koju je prekinuo kad je saznao da je trudna.

Tijekom sudske parnice koja je pokrenuta za dokazivanje očinstva, tvrdio je da je “sterilan i neplodan” pa ona ne može biti njegova kći.

Povezao se s njom tek kad je napunila devet godina, ali njihov je odnos uvijek bio težak i problematičan.

Dugo sam se nadala da će on, ako se budem ponašala kao dobra kći, zauzvrat biti dobar otac. Ako se budemo zajedno pretvarali, učinit ćemo da to bude istina. Da sam si dopustila gledati ga realno, znala bih da neće pristati na tako nešto i da će mu moja mala igra pretvaranja biti odbojna, navela je u knjizi, piše Index.hr.

Nekoliko puta ga je pitala je li svoj prvi kompjuter “LISA” nazvao po njoj, a on je to uporno poricao. Tek kad joj je bilo 27 godina, priznao je da jest.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.