Kavu od 7 eura naplaćuje 1.40 ako kažete 'Dobar dan' i 'Molim'

Otkako je vlasnik lokala Fabrice Pepino sve svoje goste upozorio da će zahvaljujući osnovama bontona steći ‘porezne olakšice’, postali su opušteniji i nasmiješeniji.

Fabrice Pepino, vlasnik kafića Petite Syrah u Nici, odlučio se na nesvakidašnji potez kako bi goste podsjetio da su osnove međuljudske pristojnosti još uvijek poželjne na ovom svijetu, te je odlučio kavu naplaćivati jeftinije onima kojima nije teško izgovoriti dobar dan i molim lijepo.

Cijena kave u njegovom lokalu iznosi sedam eura ako konobaru nemate što drugo reći osim da vam je donese, međutim ako kažete ‘lijepo molim kavu’ cijena pada na 4.25 eura, a ako izgovorite ‘dobar dan, lijepo molim kavu’, platit ćete samo euro i 40 centi.

Slika tog cjenika je postala pravi hit na društvenim mrežama, a vlasnik je na ideju došao dok je surfao internetom.

– Ma zapravo je sve počelo kao šala jer su neki gosti znali biti vrlo neugodni, pogotovo kada bi dolazili u vrijeme ručka nervozni i pod stresom. Želja mi je bila poručiti im da se smire i da stanu na loptu, te moram istaknuti da su poslušali savjet i da su sada daleko više nasmiješeni – izjavio je Pepino, pa dodao i to da još nikome nije naplatio kavu sedam eura otkad je postavio ovaj cjenik. (vijesti.hr)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.