Katolički svećenici u Poljskoj pred djecom palili knjige o Harryju Potteru

Katolički svećenici sa sjevera Poljske spalili su mnoge knjige za koje su smatrali da su svetogrđa, uključujući i dječje romane o Harryju Potteru, popularnom mladom čarobnjaku.

Religiozna skupina Fundacja SMS Z NIEBA objavila je na Facebooku fotografije spaljivanja knjiga i opravdala krijes biblijskim navodima koji osuđuju čaroliju i čarobiranje.

Grupa inače funkcionira tako da šalje kršćanske poruke putem SMS-a.

Index.hr je kontaktirao lokalni medij Dziennik Trybunal koji je i objavio tu priču te ih upitao kada i gdje je održano spaljivanje “problematične” literature.

Posted by Fundacja SMS Z NIEBA on Sunday, 31 March 2019

Crkva se nalazi u Gdanjsku, radi se o crkvi svete Djevice Majke i svete Katarine Švedske (Parafia NMP Matki Kościoła i św. Katarzyny Szwedzkiej), a paljenje je izvedeno jučer ujutro, odgovorili su iz Dziennik Trybunala.

(www.jabuka.tv)10 komentara

  • Zalosno i tuzno. Prvo komentari iznad ovih redikula koji to odobravaju, tocno znas odmah da knjigu nisu u ruci drzali od cetvrtog osnovne, a jos vise zalosno od ovih ultra fanatika koji jednu djeciju pricu o ljubavi i zrtvovanju za obitelj i prijatelje pale iz samo sebi poznatih retardiranih razloga. Zakonom zabraniti ove ultra fanatike.

    • Točno vidis u kakvoj rupi zivimo i kakve fanatike imamo. Ljudi koji nisu sposobni razumijeti jednostavne price poput pottera, koji knjige nisu vidjeli u zivotu. Sotonu vide na sve strane. Zalosno.

    • ”Dijelujem”, je li? ”Pocmi”? A uzmi neku knjigu pa procitaj bar jednom u zivotu, bijednice jedan zatucani. Po mogucnosti gramatiku hrvatskog jezika za pocetak, krkanoidu rvacki. Kakva vukojebina dan te jebao, ovo treba sve zapaliti kad vidis kakvi neobrazovani i zatucani likovi ovdje zive i skrivaju se iza laznog domoljublja, morala i ”vijere”.

  • To britansko smeće od knjige Harry Potter neka ostane tamo odakle je i došlo a ne da nekim idiotima, retardima i neznalicama de luxe u Hrvatskom školstvu padajuus pomračeni um ideje kako treba djeci u osnovnim školama uvrstiti u obveznu lektiru to britansko smeće od romana a izbaciti Mažuranić,Šenou, ili Marka Marulića, oca hrvatske književnosti.
    Danas u Hrvatskoj , nažalost, sve loše je itekako moguće.
    Živimo u zemlji apsurda i kad čovjek pomisli kako je Hrvatska zemlja dosegla vrhunac neukusa, kiča i nesklada udari te iz dna utrobe muklo i podmuklo udarac koji ti zorno govori kako je cjela Hrvatska postala talac terora jedne manjine koja je sebi uzela za pravo da odlučuje o svemu bitnome za jedno tradicionalno i kršćansko društvo kao što je ovo naše.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.