Katić u Stocu: Stolačka obilaznica uvelike će olakšati promet

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić posjetila je u četvrtak Grad Stolac.

Tom prilikom sastala se s gradonačelnikom Stjepanom Boškovićem s kojim je razgovarala o izgradnji autoceste na Jadransko – Jonskom koridoru, Stolačkoj obilaznici i izgradnji novih lokalnih cesta.

Sastanku je uz suradnike ministrice Katić i gradonačelnika Boškovića nazočio i Đuro Prkačin, ministar u Vladi HNŽ-a i Danijel Babić, zastupnik u Skupštini HNŽ-a, izvijestili su iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Kako je navedeno, posjet Gradu Stocu bio je prilika za obilazak terena i nastavak razgovora na temu magistralnih cesta i Stolačke obilaznice, koja će uvelike rasteretiti promet kroz centar Stoca i gradsku zonu koja nije zadovoljavala uvjete za sigurno odvijanje prometa, a pogotovo za autobuse i teretna vozila.

Napokon gotova Stolačka obilaznica

Također, razgovarano je i o izgradnji autoceste na Jadransko – Jonskom koridoru, s obzirom na to da dionica u Federaciji FBiH ide od Stoca do Interregionalnog čvora Počitelj na Koridoru Vc i prostire se iza naseljenih mjesta i prelazi preko rijeke Bregave i magistralne ceste M6 Čapljina – Stolac.

U razgovorima su isto tako značajno mjesto zauzele i aktivnosti koje Grad Stolac poduzima na sanaciji postojećih i izgradnji novih lokalnih cesta.

Gradonačelnik Bošković iskazao je zahvalnost ministrici na dolasku i izrazio dobru suradnju s Vladom Federacije koja je do sada pružala podršku svim projektima koje Grad Stolac realizira, te kako se nada da će se podrška nastaviti i u budućem razdoblju, stoji u izvješću.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.