Katastrofa kakva se ne pamti: Svjetskim prvacima se ovo nije dogodilo deset godina | Jabuka.tv

Katastrofa kakva se ne pamti: Svjetskim prvacima se ovo nije dogodilo deset godina

Turska je sinoć napravila najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela kvalifikacija za Euro 2020. Na domaćem je terenu u trećem kolu pobijedila svjetskog prvaka Francusku 2:0.

Francuzi su u utakmicu krenuli s izuzetno jakom postavom, najjačom mogućom, ali to nije uplašilo reprezentativce Turske koji su već nakon prvih 45 minuta zabili dva gola i riješili utakmicu.

Turska je povela u 30. minuti kada je Demiral asistirao, a Ayhan pogodio.

U 40. minuti domaći su stigli i do drugog gola, a strijelac je bio nogometaš Rome Cengiz Under. Francuzi su u nastavku pokušavali preokrenuti, ali nisu mogli doći ni do počasnog gola.

Ne samo to, Francuzi su sinoć odigrali jednu od najlošijih utakmica u novijoj povijesti. Aktualni svjetski prvaci, reprezentacija koja se prije godinu dana na uvjerljiv način popela na svjetski tron, protiv Turske u 90 minuta nogometa nije uputila niti jedan udarac u okvir gola. Niti jedan!

Svemirski napad predvođen Mbappeom, Griezmannom i Giroudom, a kojima su iza leđa bili Pogba, Matuidi i Sissoko, sve skupa je pucao četiri puta, ali niti jedan od tih pokušaja nije išao prema vratima turskog golmana Gunoka.

Ako bacimo pogled na statistiku, vidjet ćemo kako se Francuzima nešto takvo nije dogodilo punih deset godina. Stoga možemo reći da su Turci svjetskim prvacima održali pravu nogometnu lekciju i deklasirali ih u pravom smislu te riječi.

Turska je na vrhu grupe H s maksimalnih devet bodova, Francuska ima šest, baš kao i Island, a po tri Albanija i Moldavija. Na dnu je Andora koja je bez bodova, prenosi Index.hr.

Francuska za tri dana gostuje u Andori, dok će Turska na gostovanje Islandu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: