Karolina Marušić u Tomislavgradu se predstavila prvom samostalnom izložbom

Samostalna izložba slika širokobriješke umjetnice Karoline Marušić pod nazivom “Ladine priče” otvorena je u petak  u Kulturno-informativnom centru Tomislavgrad.

Izloženo je 36 slika koje su inspirirane legendom o Ladi, mitskoj božici ljubavi, ljepote, plodnosti, braka i žarkog ljeta.

Karolina Marušić za portal Jabuka.tv istaknula je veliko zadovoljstvo odazivom ljudi i ambijentom u kojem je proteklo otvorenje.

Izložbu je otvorila direktorica tomislavgradskog KIC-a Danijela Papić, a nazočnima se obratila i sama umjetnica.

Karolina Marušić u svojim djelima kombinira akril, ugljen, pastel i druge tehnike, dok su motivi na slikama uglavnom likovi i motivi iz njezine mašte naslonjeni na mitologiju.

Predgovor izložbi napisao je hrvatski povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Stanko Špoljarić, navodeći da širokobriješka akademska slikarica traži i nalazi formu za prikaz zanimljive ikonografije proizašle iz intrigantnosti mitskoga, iz situacija i likova građenih kako bogatom imaginacijom tako i naslijeđenim literarnim okvirom koji nudi svijet neobične činjeničnosti.

Karolina Marušić slikarskom spontanošću tkivu slike daje potrebni vitalitet te time uz sigurnost slikarske provedbe akcentuira i ambijent i atmosferu trenutka prevedenog u trajanje. Želeći ostaviti neki trag povijesnog, začetog makar u mašti, senzibilitetom i sjetom, u slikama obilježenim nijansama i dodirima silnica kromatike palete varijacijama na temu i u srodnom donosi iskreno kreativno uzbuđenje, napisao je o slikama iz ciklusa “Ladine priče” Stanko Špoljarić.

Izložba u Tomislavgradu ostaje otvorenom i dostupnom za razgledavanje do 5. prosinca.

Inače, Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi profesorice Dragane Nuić Vučković. Članica je Udruge likovnih umjetnika EN FACE. Sudjelovala je na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, kao i na brojnim međunarodnim kolonijama.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.