Kardiolozi tvrde da ovih pet namirnica ne biste trebali uživati

Doručak
Kardiolozi upozoravaju na pet namirnica koje biste trebali izbjegavati zbog njihovog potencijalno štetnog utjecaja na zdravlje srca.

Premda povremena konzumacija ovih namirnica neće nužno izazvati ozbiljne probleme, stručnjaci ističu da je najbolje smanjiti njihov unos kako biste očuvali zdravlje srca, prenosi Klik.hr.

Jetrica

Kardiolozi preporučuju izbjegavanje jetrica, budući da su crveno meso s visokim udjelom masti. Dr. Eleanor Levin, kardiolog sa Sveučilišta Stanford, ističe da crveno meso, uključujući jetra, sadrži zasićene masti i transmasti koje su štetne za srce i mogu povećati rizik od osteoporoze.

Margarin

Margarin, često zamjena za maslac, također nije najzdravija opcija. Dr. Harmony Reynold, kardiolog u NYU Langone Health, upozorava da se margarin često pokazao jednako štetnim kao i maslac.

Kobasice

Kobasice su bogate natrijem, što može podići krvni tlak, i zasićenim mastima, koje povećavaju razinu kolesterola. Kardiologinja Elizabeth Klodas preporučuje izbjegavanje kobasica.

Šunka

Dr. James Udelson, šef kardiologije u medicinskom centru Tufts, ističe da šunka nije dobra za zdravlje srca. Naglašava važnost pridržavanja prehrane s mediteranskim stilom, koja uključuje povrće, cjelovite žitarice, ribu i nemasno meso.

Krofne

Krofne, pržene u ulju i sadrže transmasti, mogu biti posebno štetne za srce, tvrdi dr. Jayne Morgan iz Atlante. Transmasti mogu povećati razinu kolesterola i šećera u krvi te pridonijeti bolestima srca i dijabetesu tipa 2.

Stručnjaci napominju da je važno pratiti uravnoteženu prehranu koja uključuje povrće, cjelovite žitarice, nemasno meso, orašaste plodove i mahunarke kako biste očuvali zdravlje srca. Ove smjernice mogu vam pomoći da donesete informirane odluke o prehrani i smanjite rizik od srčanih problema, piše Klik.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.