Kardinal Puljić potpisao Platformu za mir: “Sve veliko počinje malim koracima”

Nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić potpisao je u utorak u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, Platformu za mir i na taj način pružio konkretnu podršku izgradnji mira i jačanju povjerenja među narodima i svim građanima u Bosni i Hercegovini.

Kardinalova poruka bila je da “sve veliko počinje malim koracima”, kojom se osvrnuo na mirovne napore USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi CRS s partnerima, u više od 70 lokalnih zajednica u BiH, prenosi Dnevni list.

Kardinal Puljić je, inače, još prije dvije godine javno podržao Platformu za mir i odredbe koje proističu iz tog dokumenta.

Podrška crkava i vjerskih zajednica od suštinske je važnosti za procese jačanja povjerenja, nastojanja na postizanju širokog dogovora i uopće stvaranja klime koja će svim narodima i građanima u BiH donijeti nadu, dugoročan mir i bolje sutra, navodi se u priopćenju.

PRO-Budućnost nastoji raditi na stvaranju zajedničke platforme za široki dogovor i razumijevanje među narodima u BiH, koja je konstruirana kroz Platformu za mir, koju su, do danas, potpisali načelnici i gradonačelnici iz 72 lokalne zajednice, mediji iz svih dijelova zemlje, devet parlamentarnih političkih stranaka, udruge žrtava rata i vladika Grigorije, te su je usvojili oba doma Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće ministara BiH.

Platformu za mir prate konkretni akcijski planovi, koji pomažu da se u praksi provedu aktivnosti i procesi jačanja povjerenja i izgradnje mira.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekt, koji provodi CRS u suradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih Kult, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC), priopćeno je iz CRS-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.