Karamarko: Hrvati u BiH su ponosan najstariji konstitutivan narod – Jabuka.tv

Karamarko: Hrvati u BiH su ponosan najstariji konstitutivan narod

”Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu ni manjina ni iseljeništvo nego ponosan najstariji konstitutivan narod u BiH i kada nakon 8. studenoga Domoljubna koalicija preuzme vlast, nova vlada bez ikakvih kompleksa vodit će aktivnu politiku pomoći Hrvatima u BiH, hrvatskom iseljeništvu i hrvatskim nacionalnim manjinama u susjednim državama”, poručio je u četvrtak u Orašju predsjednik hrvatskog HDZ-a Tomislav Karamarko.

U govoru na programskom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije za 11. izbornu jedinicu održanom u četvrtak navečer u Orašju predsjednik HDZ-a ustvrdio je kako je to i “ustavna dužnost ali i emotivna i domoljubna obveza” Hrvatske.

“Nažalost, to je i razlog zašto vlada na odlasku u tom segmentu politke nije učinila više”, ustvrdio je Karamarako obećavši kako će vlada Domoljubne koalicije tražiti i zahtijevati punu ravnopravnost hrvatskog naroda, jednako u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Po njegovim riječima Hrvati u BiH, nisu državu razarali i komadali nego su je čuvali i branili te imaju pravo na punu ravnopravnost s Bošnjacima i Srbima, prenijela je Hina.

Također je ustvrdio kako je hrvatsko iseljeništvo za Hrvatsku dalo sve što je moglo, a nije zauzvrat dobilo ništa.

“I to ćemo promijeniti, taj odnos prema Hrvatima izvan Republike Hrvatske”, kazao je rekavši kako će nova vlada odnos s iseljeništvom podići na najvišu političku razinu i “vratiti se na onu Tuđmanovu o povezanosti iseljene i domovinske Hrvatske”.

“Znate da je krnja Kukuriku koalicija najavila da na ovim izborima neće u 11. izbornoj jedinici ponuditi listu. Što nam to zapravo govori? Ili podcjenjuju hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ili im nemaju što ponuditi. Mislim da to znači i jedno i drugo”, zaključio je Karamarko poručivši kako Domoljubna koalicija ne želi dijeliti hrvatski narod ni po kojoj osnovi te kako samo snažna i napredna Hrvatska može biti jaki oslonac Hrvatima u BiH.

Pripadnicma HVO-a poručio je kako su jednaki hrvatskim braniteljima rekavši kako nije u redu da prava pripadnika HVO-a i hrvatskih branitelja budu različita.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ustvrdio je u govoru kako se hrvatski narod u BiH, bez obzira na jaku volju i želju, bez pomoći vlasti u Hrvatskoj ne može izboriti za ravnopravnost s ostala dva naroda u BiH.

Istaknuo je potrebu drugačijeg uređenja BiH koje, kako je kazao, nema bez jednakopravnog i ustavotvornog hrvatskog naroda.

“Ako nemamo istinske i prave potpore Republike Hrvatske teško da ćemo to sve skupa ostvariti, a ja vas uvjeravam, to ćemo ostvariti prije narednih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini”, rekao je Čović.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • “Puna ravnopravnost i u FBiH i u RS…”, “Promijenit ćemo odnos prema Hrvatima izvan Hrvatske…” Ovaj HDZ kao pokvarena ploča, pred svake izbore obećavaju neku promjenu odnosa prema Hrvatima u BiH, a onda Kolinda ide nakon pola godine u Sarajevo primiti nagradu nazvanu prema osmanskom koljaču.

  Da ne govorim o sramotnoj količini javljanja u Saboru RH od strane zastupnika dijaspore (HDZ). Pa se čovjek zapita koja je njihova funkcija u Saboru, očito primat’ plaću. 🙂

  Ja se na ovim izborima dvoumim između UIO-a i Mosta, ali mislim da ću ipak na kraju dati glas Mostu jer im je čelnik studirao u Mostaru i siguran sam da je iz prve ruke upoznat sa problemima Hrvata u BiH. Ali Hercegovci će vjerojatno navaliti u konzulate dati glas stranci koja ih svaki put iznova proda nakon izbora. 😀

 • KARAMARKO I HDZ uvijek HRVATE U HERCEGOVINI varaju obećanjima kojekakvim a kad uzmu njihove glasove ni prstom ne mrdnu da se situacija poboljša za HRVATE u BIH. DRAGI HERCEGOVCI ne nasjedajte na njihove laži .NJ IMA SU BITNI VAŠI GLASOVI A ZA VAS IH BOLI ONA STVAR .To vam je valjda davno jasno izato im nedajte svoj glas .NEčine oni ništa za nas nego za sebe i svoje uhljebe.

 • Svi tako govorite a glasat će te za hdz masovno. Osim toga sudbinu u BiH vam je Francek zapečatio u Daytonu 1995. a karamarkan bi ga mjenjo. Sa druge strane govori da mu je Francek uzor u svemu. Sam ne zna što bi sa sobom i svako malo mjenja mišljenja i stavove itd.

 • najsmiješnije je to što se HDZ kune u nekakvo hrvatsvo a najviše poticaja, prava i svega su BH Hrvati dobili za vrijeme SDPove vlasti, pa evo sad i hrvatske osobne iako žive u BiH, HDZ samo šalje pare svojima u BiH, SDP svima

 • Nek’ HDZ u BiH digne još koji spomenik Franji Tuđmanu ili nazove još koju obilaznicu po njemu, to će nam puno pomoći. 🙂
  Mi se toliko rugamo (s pravom) Muslimanima (pardon, Bošnjacima) kako veličaju istovremeno bosansko kraljevstvo i Osmanlije koji su ga srušili i zapalili 😀 , a mi isto zaslužujemo ismijavanje. Veličamo čovjeka koji je prije 20 godina u ime Hrvata u BiH potpisao sporazume koji su nas uvalili u ovu neprirodnu tvorevinu i omogućili da nas Muslimani gaze kako žele…

 • Čelo mu podloga za “U” , crvenu zvijezdu petokraku, svastiku, zastavu duginih boja, ma idealna podloga za sve, kao i partija mu koju nakalemiše na eskajot. Ma na rusovinu ti možeš nakalemiti zlatni delišes, ali jabuku nisi ubrao niti pojeo. Važna je forma, a ne suština i sadržaj. Važno je biti viđen u crkvi i to u prvom redu, a nije važno moliti se Bogu, biti skrušen, skroman, pobožan. Važno je proglasiti se domoljubom, a ne biti domoljuban. Važno je pozivati se na zajedništvo, a sve raditi na razgradnji suživota u zajednici. Kako lijepo zvuče sve floskule o pravima koje imamo i koje će nam oni osigurati, a jedino što se radi je pogodavanju ovih 200-tinjak obitelji da uživaju sve ovlasti od carskih, kraljevskih, feudalnih, veleposjedničkih do novorobovlasničkih i gdje se od svoga vjerničkog članstva nastoji stvoriti prividni srednji sloj koji bi trebao štititi jednako i tajkune i njihove tvorce od razjarenih narodnih masa. Dobro je dok narod ide linijom manjeg otpora i traži izlaz u odlasku, samo jednoga dana će i ta vrata biti zatvorena, a što onda?

  • Šta bogohuliš na ovoga velikoga Hrvata i vizionara. Pa on nam je jedina nada opstanka i bez njega nećemo znati gdje nam je glava, a gdje guza. Hvala ti veliki brate na potpori i ne sumnjaj da su vaša tri glasa uvijek u Saboru RH. Uvijek nam je crta vodilja bila svehrvatsko zajedništvo koje toliko promovira i naša draga predsjednica Kolina Grabar Kitarović, rado viđena i nagrađivana gošća na svim merdijanima i paralelama “regiona”. Posla ima za sve, samo mnogi neće da rade. Nikada nismo imali ovoliku uposlenost i ovolike plaće. Hvala, hvala, hvala HDZ-u za sve što je učinio za Hrvate u BiH i neka samo nastavi i dalje to činiti, a ja vam se u potpunosti stavljam na raspolaganje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.