Kaos na autocesti od Tarčina ka Bradini i na magistrali do Konjica

Duga kolona vozila i dalje je na autocesti A-1, od Tarčina ka Bradini.

Kolone vozila su i na magistralnoj cesti od Bradine ka Konjicu, navode iz Informativnog centra BIHAMK-a.

U većem dijelu zemlje prometuje se po suhom ili vlažnom kolovozu, a do kraja dana očekuje se kiša, pa iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama.

Na magistralnoj cesti Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

U tijeku su sanacijski radovi na magistralnim cestama: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Na graničnim prijelazima: Gradina, Bosanska Gradiška, Prisika, Kamensko i Osoje pojačan je intezitet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnim prijelazima Izačić i Rača kolone vozila su na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža do 30 minuta.

Zabranjen je promet za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

 • Nema se
  Ne može se
  Prestanite stalno kukati
  Koji grad u BiH ima najviše stanovnika?
  Sarajevo
  Logicno je da ima najviše lopova
  Svi na more

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.