Kao Ferrari: Novi Hummer je rasprodan dvije godine prije starta proizvodnje – Jabuka.tv

Kao Ferrari: Novi Hummer je rasprodan dvije godine prije starta proizvodnje

Sudeći po tržišnom interesu, General Motors je napravio odličan posao odlučivši vratiti na scenu slavnu terensku marku.

Hummer se vratio, odnosno vratit će se tek negdje početkom 2023. godine, kada bi prvi primjerci trebali stići na ceste. Međutim, to ne smeta potencijalnim kupcima, pa je tako gotovo cjelokupna naklada Edition 1 izvedbe rasprodana. A pritom znajte da govorimo o električnom terencu čija cijena prelazi 100.000 USD.

Kako bismo što bolje upoznali što nas to čeka, iz GMC-a su u javnost pustili novi set fotomaterijala.

Električni Hummer je dugačak pet metara, a međuosovinski razmak iznosi 3218 mm. To ga ne čini najvećim u gami američkih snagatora, ali se i dalje radi o vozilu impozantnih mjera. No zahvaljujući naprednim tehnologijama poput 4 Wheel Steer sustava, radijus okretanja je 10.8 metara, što je zadovoljavajuće.

Hummer se ne boji terena. 406 mm iznosi razmak do podnice, hod amortizera je 330 mm, a može u vodu dubine do 813 mm. Pritom recimo kako su prilazni i silazni kut gotovo 50 stupnjeva, a vlasnik će na raspolaganju imati myGMC aplikaciju koja će mu olakšavati navigaciju terenom, ali i brinuti o dosegu punjača. Standardna verzija vozila ima doseg od 483 km, a može se puniti na punjačima snage do 300 kW.

Hummer može raditi i kao punjač, a tada daje do 3 kW snage i napaja sve što vam treba od električnih uređaja na kampiranju. A sve to utrpat ćete u ogromni prtljažni prostor koji preklapanjem stražnjih naslona raste na 2316 litara, prenosi Index.

Priču o pogonima donosi grafika u nastavku. Obratite pažnju na podatke vezane uz najjaču izvedbu. U pitanju su tri motora, do 830 KS i sprint do 96 km/h za 3.5 sekundi.

Ponovimo, Edition 1 kreće od nekih 105.000 USD, dok će najjeftiniju verziju trebati čekati do proljeća 2024. godine, a nudit će se za 79.995 USD.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.