Kao da je ratno stanje: Ljudi u osjećaju panike ispraznili police u supermarketima

Nedugo nakon što je u Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj koronavirusa, među građanima cijele regije počela se širiti panika.

Slične scene bilježimo i u Sarajevu. Naime, drastično se povećao broj odlazaka u ljekarne i supermarkete, gdje su zabilježeni veliki redovi na kasama.

U ljekarnama su se tražila sredstva za poboljšanje imuniteta, kao i zaštitne maske, dok se u supermarketima cijeli dan kupuju velike količine hrane kako bi se stvorile rezerve u domovima. Najviše se kupuju ulje, konzervirana hrana, šećer, meso, brašno, mlijeko, makarone…

Kako su nam dojavili građani, u supermarketima se stvaraju velike gužve, na blagajnama se čeka i do pola sata, a veliki broj kupaca po prodavnicama hoda sa zaštitnom maskom na licu. Fotografije koje su nam proslijeđene napravljene su u jednom velikom marketu u Sarajevu.

Tri Kineza smještena u sarajevskoj bolnici negativna na koronavirus

Situacija je slična i u Hrvatskoj, pa su u Zagrebu zabilježene fotografije praznih polica u marketima. Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, u trgovinama i ljekarnama se najviše kupuju iste stvari kao u Sarajevu, antibakterijski gelovi za ruke, zaštitne maske, šećer, brašno, tijesto…

Podsjećamo, u Sarajevu još uvijek nije zabilježena ni jedna zaražena osoba. Tri osobe koje su danas dovedene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavile su potrebne preglede i dobili nalaze koji dokazuju da su negativni na koronavirus. U svijetu je trenutno 80.350 zaraženih, 2.705 preminulih i 27.878 izliječenih od ovog virusa.

Panika zbog koronavirusa: Nestalo medicinskih maski u Hercegovini!

Hrvatski znastvenik poručio: Diže se prevelika panika oko koronavirusa

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.