Kanye West ponovno razbjesnio javnost izjavom da je ropstvo izbor

Američki rapper Kanye West, kojega je glazbeni svijet nedavno kritizirao kada je javno podupro američkog predsjednika Donalda Trumpa, ponovno je skandalizirao javnost izjavivši u intervjuu da je “ropstvo izbor”.

Kada čujete za ropstvo koje traje 400 godina. 400 godina? To mi zvuči kao izbor, rekao je među ostalim američki reper Kanye West, u intervjuu za portal TMZ.

Izjavom je razgnjevio sugovornika i domaćina, Van Lathana s TMZ-a koji je rekao da je ‘razočaran i zaprepašten’ njegovim komentarom.

Brojni među nama moraju se nositi s takvim prijetnjama cijelog života…, moramo se nositi s marginalizacijom koja je posljedica 400 godina ropstva za koje ti kažeš da je bio nečiji – izbor, reagirao je gnjevno Van Lathan.

Suočen s masom kritika West se kasnije na Twitteru pokušao obraniti.

Naravno, znam da robovi nisu vlastitom voljom pristali na to da ih se okuje i ukrca u brodove za Ameriku. Htio sam reći da činjenica da smo toliko dugo ostali u toj poziciji iako smo bili u većini znači da smo bili mentalno porobljeni.

Milijuni afričkih crnaca dovezeni su u Sjedinjene Države kao robovi početkom 16. stoljeća. Ropstvo je konačno ukinuto tek krajem 19. stoljeća, a nakon toga su se bivši robovi na svakome koraku susretali s diskriminacijom.

Westa su i ranije kritizirali pošto je postao jedan od istaknutijih pristalica Donalda Trumpa, kojega su optužili za rasizam.

Jednostavno volim Trumpa, on je moj tip čovjeka. Trump je jedan od omiljenih ljudi među rapperima, rekao je.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.