Kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva predložit će HDZ BiH

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održane su sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i proširenog Središnjeg odbora.

Na zasjedanjima dvaju središnjih tijela stranke razgovaralo se o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i funkcioniranju institucija.

Istaknuto je kako i u ovakvoj situaciji, hrvatski narod je svjestan svih scenarija kojima se želi eliminirati legitimna volja Hrvata kao konstitutivnog naroda i opet nametnuti pojedince kao predstavnike Hrvata u ključna tijela vlasti u BiH. Upravo je takav ambijent najveći motiv za mobilizaciju i strateški nastup svih hrvatskih stranaka.

Hrvatski narodni sabor (HNS) okupio je hrvatsko političko i nacionalno biće te predstavlja temelj hrvatskog nastupa i strategije prema Općim izborima.

HDZ BiH i danas je potvrdio da nastup bude jedinstven, osim na razinama gdje nije ugrožena legitimna volja hrvatskog biračkog tijela.

Čović i Michel na radnom doručku u Mostaru

Također, kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva predložiti će HDZ BiH kao najjača snaga unutar HNS-a. Konačnu odluku o svim pitanjima u kontekstu Općih izbora na svim razinama dati će HNS.

Na Središnjem odboru predstavljena je i usvojena Strategija razvoja kao temeljnog dokumenta politika HDZ-a BiH za razdoblje do 2030. godine.

Ovaj dokument koji obuhvaća pitanja demografije, gospodarstva, zapošljavanja, tranzicije zelenih i obnovljivih izvora energije i seta drugih ključnih pitanja razvoja jedne države i društva biti će predstavljen u kampanji HDZ-a BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)

22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.