Kandidat za osobu godine: Mladi Čapljinac istrčao pred tramvaj i spasio život djevojčici

Filmske scene su se dogodile u Zagrebu u svibnju 2019. godine.

Na semaforu je bilo crveno svjetlo za pješake. Između dva kolnika su bile dvije tramvajske pruge, čekao se prolazak tramvaja kako bi pješaci mogli dočekati zeleno svjetlo i mirno prijeći pruge.

Ipak, dok se dočekalo zeleno svjetlo za pješake, mira nije bilo. U jednom trenutku, trogodišnja djevojčica se našla na sred tramvajske pruge.

Da stvar bude gora, tramvaj se približavao, svakom sekundom sve više i više. Zbog toga što je riječ o malenoj djevojčici, iz svoje pozicije strojovođa ju uopće nije mogao vidjeti.

Ljudi su u strahu ostali ukopani u mjestu, zatečeni situacijom, izbezumljeni s tim da se to stvarno događa. Njihovu reakciju je dijelila i majka djevojčice koja je bila na kolniku s ostalim ljudima koji su čekali zeleno svjetlo za prijeći preko tramvajske pruge.

Tu se našao i mladi Čapljinac, Dominik Udženija, kojeg smo zamolili da za portal Jabuka.tv komentira događaj koji zbog njega nije završio tragično.

Dominik već nekoliko godina organizira pub kvizove, ali i one humanitarnog karaktera, gdje donacije idu onima kojima je pomoć najpotrebnija

Nije bio jedini koji je vidio strašan prizor: Djevojčica s medom u ruci, na sred pruge dok se tramvaj približava.

Nije se zamarao s tim što nitko ne uskače u pomoć jer je i sam bio zatečen na trenutke. Dominik je bio u šoku kad je vidio što se događa ispred njega. Ipak, nije si mogao dopustiti da šok prevlada.

Izborio se, herojski je istrčao pred tramvaj i spasio život djevojčici.

Nakon što je zgrabio djevojčicu, bacio se na kolnik s njom kako bi izbjegli tramvaj. Za Dominika nije prošlo bez ozljeda, ali ono što je najbitnije je da je djevojčica spašena.

Tramvaj je prošao, Dominik i djevojčica su završili na pločniku i sve je završilo dobro.

Na idućoj stanici se tek strojovođa zaustavio i ljutit izašao iz tramvaja prigovarajući Dominiku, misleći da je zbog glupiranja prošao u zadnji tren ispred njegovog tramvaja koji je bio u pokretu.

Strojovođa je mislio da je riječ o glupiranju kakva često viđa po Zagrebu. Nekolicina mladih zna često u zadnji tren iskočiti pred tramvaj i izmaknuti se u posljednji tren, iz zabave ili nekih drugih neobjašnjivih razloga, rekao je Dominik za portal Jabuka.tv.

Očevidci kažu da je bio pravi horor za gledati budući da je tramvaj prošao trenutak nakon tog čina

Naravno, Dominik je objasnio strojovođi što se stvarno dogodilo. Nakon što je objasnio, strojovođa se ispričao na osuđujućim riječima.

Gospođa se zahvaljivala, nudila je čak i novčanu nagradu mladom Čapljincu.

Odmah sam rekao da to ne prihvaćam, to sam napravio zato što bi svi trebali tako reagirati, a ne iz neke vlastite koristi i nekih nagrada.

Ni sam nije znao da je nominiran za osobu godine

Prijatelj mi je na društvenim mrežama objavio sliku na kojoj piše da sam nominiran za osobu godine. Bio sam u šoku jer do trenutka kad sam vidio svoju sliku u novinama, nisam znao da sam nominiran za takvu nagradu.

Zahvaljuje se novinarima na još jednom uglednoj nominaciji zbog njegovih djela, ali se ne smatra herojem.

Ne smatram se herojem jer smatram da bi to trebali svi učiniti. Osim toga, iznimno sam zahvalan svim novinarima na nominaciji za Europski Oscar (jedan od nadimaka za Večernjakov pečat), rekao je Dominik za portal Jabuka.tv.

Kako smo saznali od njegovih prijatelja, Dominik uopće ne razmišlja o osvajanju nagrade. Posebno nakon što je vidio kakvih sve sudbina ima u njegovoj kategoriji, naglašavajući da će biti zasluženo tko god osvoji tu nagradu.

To nije jedino njegovo veliko humanitarno djelo

Već godinama Dominik organizira humanitarne donatorske pub kvizove. Već je tri puta organizirao humanitarni kviz od kojeg su donacije išle u “Majčino selo”. Donacije za one kojima je pomoć najpotrebnija priložio je u obliku materijalnih dobara.

Osim toga, Dominik je organizirao i tri humanitarna donatorska kviza za Zakladu Nora Šitum koje je organizirao uz pomoć majke pokojne Nore Šitum, Đane Atanasovske.

Pregršt dobrih djela Dominik radi i nastavit će raditi tako da nije slučajnost da se baš on našao u situaciji u kojoj je spasio život. Zbog svega navedenog, i više nego zasluženo je nominiran na Večernjakovom pečatu za “Osobu godine u BiH”.

Revolucija pub kviza u Hercegovini, kvizaška scena sve jača

(www.jabuka.tv | K.A.)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.