HDZ BiH: Bošnjački ministri blokiraju Odluku o raspodjeli sredstava MMF-a

Hrvatska demokratska zajednica BiH odbacuje lažne navode Stranke demokratske akcije koja putem selektivnog domoljublja, parcijalnih informacija i političkih spinova nastoji manipulirati međunarodnu zajednicu i žitelje BiH.

U cilju rasvjetljavanja događaja široj javnosti, HDZ BiH podsjeća da je Ministarstvo financija i riznice ispoštovalo sve procedure o navedenom pitanju, uključujući pregovore o aranžmanu, pozitivno izjašnjavanje na Fiskalnom vijeću BiH, potpis memoranduma, predlaganje odluke Vijeću ministara o izdavanju promisorne note, izdavanje i dostavljanje navedene note Centralnoj banci BiH po usvajanju u VM kao i predlaganje Odluke o rasporedu sredstava instrumenta za brzo financiranje (RFI) od međunarodnog fonda sukladno s dogovorom i navedenim aktima.

Podsjećamo SDA i na činjenicu da su blokadu u kojoj se nalazimo prouzrokovali isključivo bošnjački ministri, dva puta obarajući Odluku o raspodjeli na Vijeću ministara.

Razumljivo je da SDA, kao opciji čije političko djelovanje počiva na aspiraciji za apsolutnom dominacijom Bosne i Hercegovine, rješenja koja odgovaraju na svačije potrebe nisu ispravna niti dopustiva.

Ovim putem apeliramo na iste bošnjačke političke predstavnike koji već desetljećima uporno, svjesno i namjerno oskvrnjuju onaj Ustav za kojega se prozivaju najvećim i najpravičnijim braniteljima da prestanu s kontinuiranim i besramnim napadima na demokraciju, jednakost i slobodu, nemarno ugrožavajući žitelje i europsku BiH.

Također pozivamo da svoju predanost Ustavu napokon i dokažu poštivanjem jednakosti konstitutivnih naroda, neovisne izborne volje svih konstitutivnih naroda i
odabira legitimnih političkih predstavnika te uvažavanjem različitosti koje čine tkivo društva i države BiH, priopćeno je iz Hrvatske demokratske zajednice BiH.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • To je vama iz ADZ-a bitno,kako se pare raspoređuju ili ne. Kako podijeliti plijen?? Kako se ugradit? Ima li nas tu igdi?Ne oglašavate se na trenutno goruće teme. Mrš, spodobe lopovske!!!

  • pita li se narod išta zašto se ne raspiše refererendum o nekom stvarima što je u interesu naroda da oni daju svoje mišljenje treba li se zaduživati ili vi to po svojoj volji i potrebama da se zasitite uzimate kredite a narod da vraća ako će te vi vraćati ok samo uzimajte vas narod plaća i treba da radite ono što je u njihovu interesu

  • Ajd dobro, pa znamo to da nas jugojarani bošnje ne mogu smisliti i da hoće Federaciju BiH samo za sebe, što nas više pravite glupim guskama? Alo, znamo to. I, koje je vaše rješenje? Dajte nam program, rješenje. Nego, znate, nešto sam primjetio, kako to da Čović nije bio na misi u Sarajevu?
    Pa ček, jel on predsjednik HDZ-a i HNS-a? Zar on nije trebao biti tamo? Također, nisam vidio niti jednog svećenika iz Hercegovine? Nešto mi tu smrdi, Čavara bio, a Čović nije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.