Revolucija pub kviza u Hercegovini, kvizaška scena sve jača

Pub kvizovi su u posljednje vrijeme sve popularniji oblik zabave u Hercegovini. Održavaju se u mnogim Hercegovačkim gradovima, a jedan od organizatora i voditelja je i mladi 26-godišnji inženjer iz Čapljine, Dominik Udženija.

Iza Udženije su gotovo tri godine sastavljačkog iskustva pa tako svake druge nedjelje možete okušati svoje znanje u Caffe baru ”Azzurro” u Čapljini gdje se svaki put traži stolica više za sudjelovanje.

Drago mi je kada vidim da uz već standarde ekipe dobivamo i neke nove koji nastavljaju dolaziti iz kviza u kviz. U Čapljini se dogodila zaista prava ”kvizomanija” i svaki put mjesta za sudjelovanje budu popunjena i tjedan dana prije termina održavanja kviza. Broj ekipa se povećao u odnosu na ranije godine i dogodila se, nazovimo ju, prava kviz revolucija. Sigurno još ima dosta prostora za napredak. Nadam se da se uskoro gledamo na jednom od popularnih TV kvizova ”Potjera” ili ”Milijunaš”, ponosno ističe Čapljinac Udženija za portal Jabuka.tv.

Osim ”Azzurra”, svaki drugi ponedjeljak možete okušati svoje znanje i u Caffe baru ”Republic” u Ljubuškom. Kvizovi ovog mladog Čapljinca se sastoje od tri kategorije pitanja:

  • 10 vizualnih pitanja,
  • 15ABC pitanja i
  • 20 otvorenih pitanja,

Svaka ekipa može imati od 3-5 članova. Nagrade slijede za prva tri mjesta, kao i tura pića za ”lucky losere” tj. predzadnje mjesto.

Osim ovog mladog Čapljinca, u Ljubuškom se kvizovi održavaju i u hotelu “Bigeste” u autorstvu ekipe ”Helter Skelter”, u Širokom Brijegu u ”Central pubu” u autorstvu Josipa Mikulića te u Posušju u Caffe baru ”Winners” pod autorstvom ekipe ”Nuder”.

U nekoliko hercegovačkih mjesta pub kvizovi se provde u kontinuitetu

Sljedeći kviz u ”Republic baru” je u ponedjeljak 17. veljače u 20:30 sati, a sljedeći kviz u ”Azzurro baru” je u nedjelju 23. veljače u 20 sati.

Prijaviti se možete u inbox na Facebook stranicama navedenih objekata.

Udženija ističe kako postoji mogućnost još većeg širenja ovog tipa zabave i natjecanja u Hercegovini.

Imam dosta ponuda od objekata diljem Hercegovine i Hrvatske koji su prepoznali interes za pub kvizove, ali treba održavati kvalitetu, a ne kvantitetu jer se upravo tada izgubi na kvaliteti. Iskreno, jedan kviz tjedno je sasvim dovoljno za jednog sastavljača. Ali ja ću ostati  na dva kviza tjedno jer trebam se više usavršavati i u struci (magistar inženjer industrijskog inženjerstva) i to mi je u  ovom trenutku i više nego dovoljno, kazao je Udženija za portal Jabuka.tv.

Počinje sezona kviza znanja u kafiću Central Pub u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.