Kamioni godišnje provedu 26 milijuna sati na granici

Novi projekt olakšanja trgovine i transporta na zapadnom Balkanu smanjit će i vrijeme i troškove trgovine na području ove regije.

Odbor direktora Svjetske banke odobrio je projekt od 78,1 milijun eura, koji predstavlja prvu fazu višefaznog programa ukupne vrijednosti 121,5 milijuna eura. Projekt će financirati dizajniranje, razvoj i provedbu inicijativa za unaprjeđenje transparentnosti i integriteta, smanjenje transakcijskih troškova, jačanje međuagencijske koordinacije i smanjenje vremena potrebnog za prekograničnu trgovinu.

Čekanja na graničnim prijelazima na zapadnom Balkanu pet puta su dulja nego u mnogim zemljama EU-a i kamioni godišnje provedu oko 26 milijuna sati na graničnim prijelazima u regiji, kazala je Linda Van Gelder, regionalna direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan, prenosi Vecernji.ba.

Ovaj projekt osigurat će ukupno 121,5 milijuna eura za šest zemalja zapadnog Balkana, sudionica u regionalnom projektu, pri čemu će se za Srbiju osigurati (34,7 mil.), Sjevernu Makedoniju (26 mil.) i Albaniju (17,4 mil.).

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Nije to ništa ja danas na izacicu šest i po sati toje sramota netriba davat pare već
    Minjati ljude na graničnim prjelazima djaba je davat pare doklen su korumpirani carinici i policajci na granici

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.