Kako spriječiti oštećenje kose u ljetnim mjesecima?

Svi već dobro znamo koliko sunce može negativno utjecati na našu kožu ako se previše izlažemo i ne nanosimo zaštitni faktor u litrama. No zaštita je potrebna i našoj kosi. Sunce može isušiti tjeme do te mjere da kosa počne opadati, lomiti se i na kraju krajeva može u potpunosti promijeniti svoj izgled, ali, naravno, na lošije. Zato u ovim ljetnim mjesecima primijenite sljedeće savjete kako bi vaša kosa i nakon tretiranja suncem i morskom vodom ostala jednako lijepa kao i prije vrućih mjeseci.

1. Koristite preparate za zaštitu od sunca

I vašoj je kosi potreban zaštitni faktor. Obavezno koristite preparate za kosu koji ga sadrže i nanosite ih nekoliko puta dnevno, posebice ako ste većinu dana na otvorenom.

2. Izbjegavajte aparate za stiliziranje kose

Ako vam je fen nužan kako bi vam se kosa u potpunosti osušila, koristite ga i to izmjenom toplog i hladnog zraka. Pegle za kosu i uvijače ostavite po strani.

3. Pripazite na način pranja kose

Ako morate kosu prati svaki dan, koristite medicinski šampon koji će spriječiti oštećenja. Nanesite ga samo na tjeme, a vrhove šamponirajte najviše dva puta tjedno kako bi se što manje isušili. Maske i hranjive serume nikako nemojte preskakati.

4. Nikako nemojte kosu tretirati kemijskim procesima

Farbanje, keratin ili mini val zaobiđite u širokom luku. Pričekajte s navedenim tretmanima do jeseni kako ne biste sami pridonijeli oštećenju vaše kose u ljetnim mjesecima.

5. Pijte puno vode

Osim što je vašoj koži potrebna hidratacija, ništa drugačije nije ni s vašom kosom. Zato svakako pojačajte unos tekućine u ljetnim mjesecima jer je i gubite u većoj količini zbog znojenja, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.