Kako spriječiti napade kihanja u automobilu?

Mnogi su vozači već imali prve napade peludne groznice. Breze i drugo drveće već cvjetaju i to je loša vijest za one s peludnom groznicom i alergijom na pelud.

Iako je kihanje samo jedan od odgovora tijela na povećanje peludi, vozači ne bi trebali podcjenjivati rizik, jer brzo može dovesti do nesreće u prometu. Kihanje vas može ometati u vožnji.

Prema Achmedu Leseru iz njemačkog TÜV-a, vozači mogu spriječiti ulazak peludi u svoj automobil. Prema TÜV-u, ovo je važno jer kada kišete – vozite zatvorenih očiju.

Evo savjeta: redovito mijenjajte filtre klimatizacijskog ili ventilacijskog sustava, zatvorite prozore i postavite način recirkulacije na klima uređaju, ne parkirajte pod drvećem koje daje puno peludi, redovito zamjenjujte filter peludi u automobilu (na primjer svakih 15.000 kilometara), redovito čistite unutrašnjost automobila kako biste uklonili alergene i nosite sunčane naočale tijekom vožnje, piše HAK Revija.

Čistite unutrašnjost usisavačem što češće. Automobili opremljeni kožnim sjedalima mnogo su povoljniji za alergičare jer se na koži alergeni ne zadržavaju kao na tkanini – odnosno kožu je mnogo lakše obrisati krpicom.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.