Kako se riješiti reklama na YouTubeu?

YouTube je prošle godine pokrenuo potpuni napad protiv blokatora reklama u listopadu, nakon početnog eksperimenta u malom obimu u lipnju.

Sada, mnogo mjeseci kasnije, “represija” se širi.

YouTube je najavio da će početi s primjenom svoje politike protiv blokatora reklama na aplikacije trećih strana koje krše YouTubeove uvjete korištenja. YouTube posebno spominje “aplikacije za blokiranje reklama”, ovom prilikom, iako pretpostavljamo da bi aplikacije trećih strana s ugrađenim blokatorima reklama također mogle biti meta, piše Alo.rs.

Što se tiče aplikacija za blokiranje reklama, one poput AdGuarda omogućavaju vam da otvorite YouTube unutar aplikacije za blokiranje reklama, gdje možete gledati videozapise bez reklama. To više neće biti moguće. Ako pokušate koristiti ovaj trik, vidjet ćete grešku koja glasi: “Sljedeći sadržaj nije dostupan na ovoj aplikaciji.”

YouTube naglašava da njegovi uvjeti ne dozvoljavaju aplikacijama trećih strana da isključe reklame “jer to sprječava autora da bude nagrađen za gledanost, a reklame na YouTubeu pomažu podržavanju autora i omogućavaju milijardama ljudi širom svijeta korištenje ovog servisa za streemovanje”.

Kao i uvijek, YouTube predlaže da počnete da plaćate YouTube Premium ako vam se ne sviđaju reklame.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.