Kako se oporaviti od prekida ljubavne veze?

Kada dođe do prekida, lako se dobiva osjećaj kako je sve stalo. Svi planovi za budućnost, ali i ono što se dogodilo u prošlosti odjednom je pod velikim upitnikom i svaki dan je jedna, ne baš lijepa, borba.

Pročitajte par savjeta kako preboljeti bivšu ljubav.

Izbjegavanje društvenih mreža

Istraživanje navodi kako je potrebno u prosjeku pet tjedana da prestanemo pratiti bivše na društvenim mrežama, a jedan od najboljih načina da to uopće izbjegnete jest da uzmete predah od Facebooka, Instagrama, Twittera i ostalih mreža na kojima je bivši/bivša.

Izlazak na spoj

Ako se već dogodila neka određena kemija, npr. s nekim preko aplikacije za upoznavanje, ohrabrite se i izađite na spoj. Vrlo vjerojatno je da ćete se dobro provesti, bez obzira bude li nečega više ili ne, ali svakako pokušajte što manje pričati o prošloj vezi jer je to najgora stvar koju možete spomenuti, piše 100posto.hr.

Bacanje stvari

Bacanje stvari koje su ostale od bivšeg/bivše može djelovati itekako terapeutski i pročišćavajuće za dušu i tijelo. Trebate biti okruženi isključivo onim stvarima koje vas podsjećaju na vas jer vi ste centar svoga svijeta, zapamtite to.

Vrijeme s prijateljima i obitelji

Jer tko će drugi trpjeti vaše ispade i slagati se s vama o činjenici kako je bivši/bivša najgora osoba ikada? Nitko osim najbližih i najdražih. Kad to kažete ljudima, onda djeluje konačno i realno. Suočite se s prekidom. Iznenadit ćete se koliko ćete utješnih poruka dobiti od ljudi kojima je stalo do vas.

Gledanje televizije

Sva pozornost usmjerena je na radnju koja se vrti na televiziji, a nerijetko doživljavamo i prosvjetljenja zahvaljujući određenim likovima koji su nerijetko u sličnim životnim situacijama poput vas.

Uživajte u samoći

Najvažnija i najzrelija opcija je biti u miru sam sa sobom, bez kaotičnih misli i pesimističnih prognoza. Privremena izolacija može dobro doći u liječenju slomljenoga srca, ali to jednako tako ne znači da trebate ignorirati sve ljude oko sebe, već da se posvetite samome sebi bar jedan period u danu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.