Kako na prirodan način izliječiti upalu uha?

Dolaskom ljeta i godišnjih odmora, češće se javljaju upale uha.Tu upalu mogu uzrokovati grlobolja, sinusitis, propuh, voda (more) u uhu i virusi i bakterije. Upala uha je bolna i neugodna, a izbjegavanje liječenja može izazvati kronične posljedice. Kod male djece, upala može uzrokovati probleme sa spavanjem, nemir i razdražljivost. Kronična i gnojna upala uha se liječi antibioticima, međutim postoje i brojne bakterije koje su postale otporne na razne lijekove i antibiotike.

Simptomi upale uha su:

bol u uhu,
oslabljen sluh,
tekući sadržaj koji curi iz uha.

Simptomi upale uha kod djece su:

bol u uhu,
oslabljen sluh,
groznica,
osjećaj punine u uhu,
poteškoće sa spavanjem,
pretjerano plakanje ili razdražljivost,
glavobolja,
gubitak apetita.

Želite li izbjeći klasično liječenje upale uha, isprobajte ovaj domaći i prirodni recept.

U žlicu maslinovog ulja dodajte 1 protisnuti češanj češnjaka. Lagano zagrijte na vatri, ali svakako pazite da ne proključa. U mlako ulje s češnjakom uronite komadić vatice, dovoljno velik da ne upadne u ušnu šupljinu.

Kada ste natopili vaticu, otklonite eventualne komadiće češnjaka i lagano gurnite u uho. Legnite na bok, na stranu zdravog uha i pustite da ulje polako curi u upaljeno uho, piše Centarzdravlja.hr.

Maslinovo ulje i češnjak će djelovati protuupalno i umiriti bol. Nakon petnaestak minuta, legnite na bok na stranu upaljenog uha i čekajte da iscuri višak ulja. Bol bi trebala prestati u roku pola sata.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.