Kako je Jackie Kennedy povrijedila kraljicu

Da je prince Philip, suprug britanske kraljice Elizabete imao buran ljubavni život izvan njihove bračne zajednice, potvrđuje još jedna zgoda koju će gledatelji Netflixove serije “Kruna” imati prilike vidjeti u novoj sezoni.

Naime, 1961. godine u posjet kraljevskoj obitelji došli su tadašnji američki predsjednik John F. Kennedy i njegova supruga Jackie. U seriji, a navodno je tako bilo i u stvarnosti, Jackie je zamolila princa Philipa da je provede kroz Buckinghamsku palaču.

Kraljica ga je preduhitrila i odgovorila Jackie: Ja ću to učiniti, to je moja kuća, prenosi Daily Mail. Naime, kraljica je primijetila kako se Jackie i Philip dobro zabavljaju i vidjela je da otvoreno flertuju i zato je odlučila pokazati tko je gazda u kući.

Jackie nije bila zadivljena palačom niti kraljicom koju je navodno nazvala nezanimljivom i neinteligentnom. Fotograf Cecil Beaton, koji je često fotografirao kraljevsku obitelj, sudjelovao je i pri ovom susretu i opisao ga je na sličan način kao i scenaristi serije “Kruna”.

“Prva dama Amerike nije bila zadivljena Buckinghamskom palačom, nije ju nimalo oduševio stil i dizajn, a kraljica joj je djelovala ozbiljno poput neke sredovječne žene “, napisao je Cecil.

Kraljica i princ slave 70. godišnjicu braka.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.