Kakav kupaći izabrati? Poznati dizajneri donose top savjete

Da, badekostim je uzak, otkriva siluetu, no nekim se trikovima itekako možemo poslužiti. Naime, dobre stare optičke varke, manipulacija krojevima i uzorcima te isticanje prednosti odnosno skrivanje nedostataka – sve je to na našoj strani. Kakav badić prema tipu tijela izabrati otkrili su nam naših poznati dizajneri Kristina Burja (Krie Design) i Zoran Aragović (Bite My Style). Hit su jednodijelni koji super sakrivaju i fino prekrivaju trbuh, osjetljivi dio gotovo svake građe. Moderni su i volani. Smješteni na koso, na primjer na jedno rame, vizualno sužuju struk i daju dojam visine.

1. Tip građe pješčani sat ili osmica – uski struk, veća prsa i bokovi

Mene ovakva građa uvijek asocira na retro stil i mislim da im takvi kostimi komplementiraju, ističe Kristina Burja.

Predlažem gaćice visokog struka i klasični grudnjak, model s debljim naramenicama. Preporučila bih jednobojne varijante, bez previše uzoraka, rekla je.

Ovakav tip građe podrazumijeva da vam je struk naglašen u odnosu na bokove i grudi. Donji dio badića neka bude visoko rezan kako bi vizualno istaknuo dužinu nogu i naglasio struk, dok gornji dio neka bude sa žicom kako bi grudi imale dobru potporu, dodao je Zoran, piše 24sata.hr.

2. Tip građe A – uža ramena, manje grudi, širi bokovi

Kako biste vizualno povećali grudi, najbolje je koristiti push-up s volanima, upečatljivim i velikim uzorcima i aplikacijama ili pak topiće koji se vežu oko vrata, ističe Zoran.

Donji dijelovi badića neka budu za broj veći u obliku kratkih hlačica po mogućnosti u tamnijim bojama kako bi fokus bio na gornjem djelu tijela, predložio je.

Kristina također predlaže naglasiti gornji dio:

Birajte modele koji imaju volane ili čak 3D motive koji će vizualno povećati grudi i napraviti simetriju s bokovima. Ova sezona ima veliku ponudu zanimljivih grudnjaka, s aplikacijama, perlama i drugim fora detaljima.

Tip građe H – širi struk i ramena

Ove sezone moderni su volani na kupaćim kostimima, pa iskoristite ovaj trenutak, predlaže Kristina.

Gornji dijelovi kupaćeg bez naramenica, tube i volani koji prekrivaju rame idealan su izbor za vizualno formiranje ovakve građe. Dakle, vizualno ćete proširitiramena i time dati dojam užeg struka. Birajte gaćice koje su visoko rezane i izdužuju nogu, a imaju V rez na predjelu trbuha, zaključila je.

Zoran predlaže jednostavnost:

Ova figura podrazumijeva da tijelo nema mnogo oblina, širina struka i kukova je gotovo jednaka. Birajte minimalističke krojeve kupaćih, odnosno one koji pokrivaju što manje kože. Bikini i monokini sa zanimljivim izrezima ili upečatljivim printevima idealan su odabir za ravniji tip građe.

Tip građe V ili kornet – ramena su šira od bokova

Zoran predlaže izbjegavanje kroja bokserica:

Prsa i ramena su naglašena, pa im je potreban gornji dio s potporom bez suvišnih detalja i ukrasa. Predlažem zanimljive, upečatljive motive u donjem djelu, posebno na području kukova, kako bi se postigla iluzija oblina. Izbjegavajte ‘banane’, kostime bez oblika i bokserice.

Kristina predlaže bikinije s trokutima:

Bitno je gornji dio vezati oko vrata kako bismo stvorili vizualni efekt sužavanja gornjeg dijela tijela. Ovakvoj građi dobro stoje i kombinacije jednobojnih gornjih dijelova sa šarenim gaćicama. Tako isto vizualno radimo balans.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.