Kakav gaf! Britanci bogatašima prodaju Mostar pod Dubrovnik

Britanska agencija i web site www.alux.com koji se bavi luksuzom i namjenjen je isključivo bogatašima koje savjetuje gdje kupiti jako skupe stvarčice, te gdje ljetovati, napravila je novi 17-minutni video o Hrvatskoj.

Filmić su nazvali “15 Things You Didn’t Know About Croatia” ili “15 stvari koje niste znali o Hrvatskoj”, a u uvodu kažu da je baš ta agencija inspiracija za to gdje će svoj novac trošiti milijunaši i milijarderi.

Navode i da će se bogataši zaljubiti u našu zemlju kada pogledaju ovaj video. Govore o našoj industriji i gdje se može uložiti, navode kako smo jedna od najsigurnijih destinacija u svijetu.

Međutim, u videu se pojavljuju i greške: primjerice Mostar koji nema veze s Hrvatskom, niti je na hrvatskom terotoriju u videu “glumi” Dubrovnik (4:14). Dok pokazuju mostarski “Stari most” pletu priču da je Dubrovnik smješten na obali Jadranskog mora, u regiji Dalmacija. Hvale Dubrovnik, a u pozadini fotografija – Mostara, piše Slobodna Dalmacija.

Doduše, kasnije i prije se pojavljuju stvarne fotografije i snimke bisera Jadrana.

Govore i o najskupljim lokacijama u Hrvatskoj, te gdje se odmoriti, kako provoditi vrijeme. Navode da ih ne zanimaju prosječne stvari, nego samo luksuz koji treba i te kako novčano “podmazati”.

Zanimljivo, u djelu filma koji se bavi znamenitim osobama iz Hrvatske, spominju da je Hrvatska “producirala” mnogobrojne poznate osobe, među njima i Nikolu Teslu. To se neće svidjeti našim susjedima koji svojataju poznatog znanstvenika, a koji je u više navrata ponavljao da se ponosi “srpskim rodom i hrvatskom domovinom”.

No, kažu njegovi poznavatelji, najviše se možda osjećao Amerikancem jer je u toj zemlji i stvorio svoje životno djelo koje sada svojataju tri zemlje – Amerika, Hrvatska i Srbija.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.