Tanjug odgovorio Izetbegoviću: S ljutnjom kolega borite se sami!

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, sudeći prema današnjem priopćenju svoga Kabineta, ne odriče se “nade” da će Bosna i Hercegovina priznati “Republiku Kosovo”, niti stava da je “BiH dosad trebala to uraditi”, niti svoje uloge “generatora”, koji to, kako je naveo za DW, “gura”.

Izetbegović, naime, današnjim priopćenjem ne demantira ništa od onoga što je rekao, a Tanjug prenio, pa ni svoj politički stav o neovisnosti Kosova, već pokušava da negativan odjek svoje političke poruke preusmjeri na Tanjug i tako osigura i neku vrstu amnestije za vlastiti politički faul.

U priopćenju Kabineta bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH navedeno je, naime, da je Tanjug “netočno, izvan konteksta i tendenciozno” prenio dijelove Izetbegovićeva intervjua za DW “iskrivljujući samu suštinu izjave“.

Također se navodi i da iz Tanjuga, “umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest, koju su plasirali”, nastavljaju “obmanjivati javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine”. U priopćenju međutim, slučajno, nema ni riječi o tome koja je to lažna vijest, što je to Tanjug netočno objavio, nigdje demantija na ono što je Izetbegović rekao, pa ni čime je Tanjug nastavio “plasirati nove neistine”.

”Cijela teza o ‘lažnoj vijesti’, namjeri i konstrukciji, koja se pripisuje Tanjugu, zasnovana je na nepreciznosti u odgovoru na pitanje hoće li BiH priznati Kosovo. Tanjug je odgovor Izetbegovića “nadam se da da” najprije prenio kao “da”, a zatim to ispravio.

Za “narušavanje odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije”, te “kreiranje loše atmosfere uoči posjeta Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu” sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi Izetbegovićev Kabinet, već sam Izetbegović. Toga je, uostalom, bio svjestan kada je, u intervjuu, rekao: “Što se mene tiče, dosad je Kosovo trebalo biti priznato. Sad će se naljutiti naše kolege…”. S “ljutnjom kolega”, međutim, Izetbegović se mora izboriti vlastitim političkim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome neće pomoći”, ističe ova agencija u reakciji na Izetbegovićevu optužbu.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.