Kadrovi Blidinja i Vrana iz zraka koji će vas oduševiti

Prekrasni kadrovi iz zraka Parka prirode Blidinje malo koga ostave ravnodušnima.

Kad dođeš na planinski vrh, nastavi dalje u visinu, kaže stara poslovica koju su novinari portala Rama-Prozor.info prošlog vikenda odlučili poslušati i vinuti se dronom u visine na Vranu, Blidinju i u podnožju Čvrsnice.

Prelijepi prizori redali su se jedan za drugim – Divin grob na Kedžari, nekropola stećaka, crkva i rezervat u Masnoj luci…

O Divinom grobu i legendi ne treba puno pričati – tisuće hodočasnika dolaze tijekom cijele godine pokloniti se ovoj mučenici, a mir i tišina koji vladaju ovim područjem sigurno će vam okrijepiti dušu i napuniti vas mirom.

U povratku čovjek ne može ne primijetiti nekropolu stećaka – njih 150, a koji su proglašeni Svjetskom baštinom UNESCO-a.

Nakon šetnje uz prelijepo jezero nezaobilazan je posjet planinskom biseru u podnožju Čvrsnice – Masnoj luci – lokalitetu s prekrasnom crkvom sv. Ilije koja se idealno uklopila u taj prirodni ambijent, čini zasigurno jedno od najljepših mjesta u Parku prirode Blidinje. Ovaj dio se odlikuje velikim bogatstvom borove i jelove šume, te je bogat s nekoliko izvora pitke vode. Upravljani prirodni rezervat Masna Luka, kao najveće europsko stanište endemskog bora munike, čini savršeno mjesto za odmor duše i tijela, i potpuno prepuštanje prirodi, piše Rama-Prozor.info.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.