Kad će sniženje?!

Hm…, kakav dan, sunce pozira tu gore, zove naše poglede. . ., a ja gledam na datum. Početak je mjeseca. Tko bi rekao, čudna kombinacija – prva adventska svijeća upaljena, a nigdje traga Božiću. I prevarila sam se! Trgovački centri prvi napominju da se bliži to posebno vrijeme. Znaju, dobro su pokupili staru zapadnjačku foru ukrašavanja, čarolije i sniženja.

Eee da, SNIŽENJE!!!
Nije ni blizu onih europskih, nećemo se mi baš šakama i suzavcima boriti za željeni komad isticanja nas samih. Pa i nije neko sniženje, ali zavarava – koliko sam samo studentica danas vidjela, razgledavaju, probavaju i pitaju kad će (pravo) sniženje! Ni trgovci nisu zadovoljni, većina robe ide na popust za 10-15 dana (eto da znate). . .
Oni željniji i odvažniji kupit će te stvari i onda pred odlazak kući punit ćemo torbe stvarima, u glavu smještati kombinacije i uvijek htjeti još nešto. Jesmo, dobro smo potrošačko društvo jer i kad ne možemo – pronađemo način da možemo. Deset posto, nije to ništa, nekoliko maraka, no opet ćemo otići do bankomata i uz savjete prijateljice pokupiti to što želimo. Ako se strpimo do onih većih sniženja, hoće biti ta boja, ona moja veličina!? Uh, zamaramo se time, ljuti nas ili pak shoppingom liječimo stres i bijes – tako nas bar uči ova suvremena medicina. Pričala sam neki dan s jednim trgovcem i žalio se kako se samo buce prodaju, što ste sigurno i vidjeli. Vraćam se na njegovu priču, žali se kako cure kradu (valjda ne mogu dočekati sniženje ili džeparac) i ljuti ga što su sve to neke “bolesti”.
Ako kradu, kleptomani su.
Istina! Zazujale su mi te riječi i napravile par krugova po glavi, mi mislimo da su to opravdani razlozi, a tek smo mali dio svjetskog uređaja “Samo neka se kupuje”.
Znam, znam svi ćemo za par tjedana na ista mjesta. Ako već “moramo” kupovati, trudimo se biti razumni i ne postati ovisni (bolesni).

Marijana Kustura/pogled.ba

12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.