Judo klub Hercegovac osvojio 10 medalja u Frankfurtu i Ljubljani

Ovog vikenda dječaci i djevojčice Judo kluba Hercegovac sudjelovali su na dva jaka međunarodna natjecanja i to u Frankfurtu i Ljubljani. Dvije ekipe u Mostar su se vratile s 10 medalja od čega pet zlata, tri srebra i dvije bronce.

U Frankfurtu se održavao najjači turnir u Njemačkoj te jedan od jačih turnira u Europi za djecu koji je okupio preko 2200 djece iz 254 kluba te čak 32 zemlje s tri kontinenta. Ukupno osmero djece izborilo se za odličnih šest finala iz kojih su tri puta izašli kao pobjednici.

Za zlatne medalje su se izborili Nina Grubišić Čabo, Nikola Dankić i Ivano Đinkić, srebra su pripala Luki Bubalu, Lani Čović Stanić i Mariu Novaku, a broncu je osvojio Ivan Miličević.

Za peto mjesto izborila se Ivana Buntić koja je ostvarila tri pobjede i dva poraza. U ukupnom poretku Hercegovac je bio na odličnom devetom mjestu koji je sjajan plasman ako se uzme u obzir broj klubova i zemalja koji je sudjelovao na natjecanju te broj djece s kojim je klub nastupao.

Iz 34 borbe judaši Hercegovca su kao pobjednici izlazili čak 26 puta. U sklopu putovanja odradili su zajednički trening s judašima iz cijelog svijeta kojeg su vodili trenutni reprezentativci Njemačke te su obišli znamenitosti Frankfurta i Munchena i time upotpunili ovo odlično putovanje.

U Ljubljani se održavao Nagaoka Kup, jedan od najstarijih judo turnira na starom kontinentu. To je bilo 55. izdanje Nagaoke. Na natjecanju je sudjelovalo oko 700 dječaka i djevojčica iz 70-ak klubova te 10 zemalja. Hercegovci su na ovom natjecanju osvojili dva zlata i broncu.

Zlatne medalje osvojile su Nika Zovko i Gabriela Raič dok se za broncu izborio Stefan Juka. Peto mjesto zauzela je Ina Ravlić. U ukupnom plasmanu ekipa Hercegovca zauzela je 12. mjesto. Hercegovac su još predstavljali Martino Prce, Petar Kožul, Bruno Marić i Bojan Gačić.

U sklopu natjecanja dječaci i djevojčice obišli su Ljubljanu te njenu staru jezgru.

Iz kluba su priopćili kako je ovo odličan putokaz za nastavak daljnje sportske izobrazbe te se nadaju kako će u godišnji plan ubaciti četiri ovakva daleka i financijski zahtjevna putovanja, a sve u cilju stvaranja dobrih i perspektivnih sportaša.

U ovoj godini Hercegovac je nastupao na 39 natjecanja s kojih se vratio s 428 medalja, od čega 174 zlata, 106 srebara i 148 bronci a s ovih turnira donijeli su 28 pehara osvojenih za najbolje ekipe turnira. Već sljedećeg vikenda nastavljaju se aktivnosti za najstariji mostarski judo klub ovog puta u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.