Josipović žestoko napao Grabar-Kitarović: “Izmanipulirali su je kao lutku”

Bivši predsjednik Ivo Josipović smatra da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ovisi o savjetnicima koji s njom manipuliraju poput lutke na koncu.

Komentirajući aferu savjetnik bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović smatra da je ta afera jasno razotkrila poziciju paraobavještajnog podzemlja.

Otvara se i pitanje pozicije predsjednice, koja je vrhovni zapovjednik, a nije u stanju svojem savjetniku zahvaliti na suradnji. Predsjednica je zapravo ovisila o savjetnicima, koji su poput one lutke na koncu s njom manipulirali, rekao je Josipović za HRT.

Iako mijenjanje savjetnika nije neuobičajeno, u slučaju Kolinde Grabar-Kitarović Josipović vidi problem u navodima da je tajna služba prijetila savjetnicima.

Josipović ne otkriva hoće li se kandidirati na predstojećim predsjedničkim izborima.

Imam samo jednu ambiciju, a to je saniranje stanja na ljevici. One stranke koje se mogu ujediniti, to treba odmah učiniti, a one druge koje ne mogu iz raznih razloga, treba poticati na suradnju, ističe Josipović.

SDP mi nije niti približno pružio podršku tijekom predsjedničke kampanje na posljednjim izborima, kao što je primjerice HDZ Kolindi Grabar-Kitarović, ističe Josipović, a o današnjem odnosu s bivšim šefom Zoranom Milanovićem kaže da se “znaju sresti i pozdraviti“, dodajući da je on ‘vrlo sposoban i obrazovan’, no da je vodio politiku koja je bila štetna za ljevicu.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

  • Kad kažeš j…majku partizansku. Kako onda komentiraš činjenicu da je Josipović izabran za predsjednika 2010.? Je li to znači da u HR ima više partizana od drugih pa je Ivo izabran jer su oni glasali za njega?
   Ne razmisljaju svi kao ti tako ograničeno. Ti si očito neka osoba koji ne vidi dalje od nosa i koja je ispunjena mržnjom radi mržnje. A vjerojatno nisi ni iz Hrvatske. Šta ti je ironija, buniti se za izbor predsjednika u drugou drzavi hahaha….ni iz džepa ni u džep, ali bitno je da se hrvatsko iskazuje kroz mržnju. Ma bravo. Vi u Hercegovini patite za nama, a nas u HR boli briga za vas hahah

 • Kako bi bilo prominit joj savjetnika g . GRANICA, jer on je glavni savjetnik! De ti Kolinda sve nji idjebi! I Hrgu i mrgu! To je sve olos oko tebe! A ti josipivicu, zacepi tu gubicu! Kotesta pita? Ti se javljas! Kakvu si ti politiku vodio?? Date ne stave kadikad na portal i napisu „ bivsi president“ nebi te se ni sitia!

 • Ma tko se to javlja? Sin partizanskoga zločinca Ante – fratroubojice, ubojice malih djevojčica i razbojnika koji je na koju ulazio u crkvu. Smrad tata, smrad sin Lignja. Smrad još nije krepao, ali đava ga željno očekuje s apartmanom u dnu pakla. Samo bi bilo lijepo da ga se izrui Italiji, koja je za govnetom udbaškim raspisala tjeralicu prije 45 godina.

 • Hrvatskoj nece ici na prosperitet dok se članovi SK yu ne umirove ina položaje upravljanja dodu patrioti. Na medunarodnom planu imatcemo partnere jasnih stavova, ane dvosmislene stavove???

 • Pakašu di ti je tatica..A ti šmokljane jedan komunjarski si učio klavir koji ti je taj isti j.ćaća na tuđoj krvi nabavio ubijajući ljude.Da nisi kvaran pokrio bi se ušima ali ti si ko i on j.govno koje misli da je Bogom dan. Ali ti si vražiji okot .

 • Za…. smeće jedno ,mamu partizanku tebi Josipoviću ,Mesiću i svim tzv.antifam,van iz lijepe naše mi smo je stvarali ,živila Hrvatska i HR HB

 • Za onoga u 20.26: ma o kome ? Koliko ima „ Hrvata iz Hrvatske“ u Hrvatskoj?? Kolko ima iz Albanije, Makedonije, srba, bosanaca, Herzegovaca? O cemu ti pises? Sto bi mi patili za Hrvatskom??? Abas zbog taki ko ti je izabran oni klovn josipovic!

 • U Hrvatskoj za vrime tite napravljeno 980000 stanova od toga 700000 stanova dobili parzizani i komunisti i njihova dica puta 4 clana kuce tj isto 3 milijuna komunista

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.