Josipović i Grabar-Kitarović vodit će mrtvu utrku u drugom krugu

Prema neslužbenim izbornim rezultatima koje hrvatsko Državno izborno povjerenstvo objavljuje na svojim internetskim stranicama najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio je Ivo Josipović.

Slijede Kolinda Grabar-Kitarović, Ivan Sinčić te Milan Kujundžić.

Obrađeno je 99,61 posto biračkih mjesta. Još traje glasovanje u inozemstvu, a posljednje se zatvara biračko mjesto u SAD-u u Los Angelesu.

Gledano po broju osvojenih glasova Josipović je dobio 685.815 glasova ili nešto manje od 24 tisuće glasova više od Grabar-Kitarović koja je osvojila 661.993 glasova birača.

Slijede ih Ivan Sinčić (Živi zid) koji je osvojio 16,44 posto ili 292.907 glasova i Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) sa 6,28 posto ili 111.865 glasova.

Nedjeljnim izborima, koji su u većini zemlje protekli u snježnom ozračju sa stanjem u 22,30, pristupilo je 47,11 posto birača (njih 1.781.194), dok je nevažećih listića oko 1,56 posto ili 27.692.

Inače, više je građana prijavilo Udruzi “U ime obitelji” kako se na biračkim popisima na biračkim mjestima nalaze pokojnici, priopćila je u nedjelju navečer Udruga “U ime obitelji”.

Udruga tvrdi i kako će na biračkom mjestu u Zagrebu, radi 21 listića viška u kutiji, biti vjerojatno potrebno ponoviti glasovanje.

Na nekoliko mjesta promatrači su dojavili kako su promatrači političkih stranaka potpisali bjanko zapisnike, navodi “U ime obitelji”.

Kandidat stranke Živi zid Ivan Sinčić istaknuo je, komentirajući izborne rezultate, da je zadovoljan trećim mjestom te da u drugom krugu “iz moralnih razloga” neće poduprijeti ni jednog kandidata.

Upitan hoće li Živi zid pozvati svoje birače da podrže nekoga od predsjedničkih kandidata u drugom krugu Sinčić je odgovorio da neće.

“Ne. Ja iz moralnih razloga ne mogu poduprijeti niti jednog kandidata od ovih dvoje koje bi prema sadašnjim rezultatima išli u drugi krug, ali mogu samo reći tim ljudima da postupe prema svojoj savjesti”, poručio je Sinčić.

(www.jabuka.tv | Foto: RTL.hr)


5 komentara

  • Koih,branitelji koji su temelj ove države,umirovljenici,obespravljeni radnici i iz temelja mjenjati vanjsku politiku.linda u drugom krugu dobiva izbore,samo se paziti mućki,crveni kmera ,lažni listića i dosljedno iznijeti svoj program za mlade,umirovljenike i branitelje,što je velika zamjerka,Kolinda ih sinoć u svome govoru nije ni spomenula.Svi moramo biti jedno da bih otpuvali,Crvene kmere sa Pantovčaka.Broj jedan,socijalna politika,zapošljavanje mladih,branitelji jer su oni temelj države,umirovljenici,obespravljeni radnici i iz temelja mjenjati vanjsku politiku.Usredotočit se na ove programe i populaciju sa jasnim ciljevima i odgovorima,na sva pitanja u vrijeme predizb.suočavanja.Kolinda je prva žena koja će u povjesti lijepe naš ezasjesti na Pantovčak.Gledam sinoć onog rundu Mesića,teže on ovo podnosi nego Josipović.Mesića pod hitno optužiti za veleizdaju države.

  • O kakvoj pobjedi trabunjaju adezeovci, pa potučeni su do nogu? Niti su imali ikakve šanse u prvome krugu niti će imati ikakve šanse u drugome krugu. Pa više od polovice članstva adezea su bivši komunisti koji će listom glasovati za Yusipovića + cijela lijeva Hrvatska što će donijeti premoćnu pobjedu lignjunu od 10-ak i više % razlike. Pa i sam drug Čović je za druga Yusipovića i bez velike izlaznosti apstinenata i razočaranih nema promjene. Promjene mogu donijeti samo mladi apstinenti, jer mladi ljevičari mahom izlaze i podupiru svjetonazor svojih očeva.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.