Josip Zelenika imenovan povjerenikom HSS-a za Široki Brijeg

Na u petak održanoj sjednici Županijskoga odbora HSS-a ŽZH, između ostalih točaka, imenovan je i povjerenik HSS-a za Grad Široki Brijeg.

Zadaća Povjerenika je da u idućih mjesec dana formira Gradski odbor HSS-a Široki Brijeg kako bi se početkom lipnja, nakon formiranja Gradskoga odbora Široki Brijeg i reizbora u Općinskim odborima HSS-a u Ljubuškom, Grudama i Posušju, pristupilo izborima za novi Županijski odbor i provele pravovremene pripreme za Opće izbore 2018. godine.

Povjerenik HSS-a u Širokom Brijegu postao je Josip Zelenika, dugogodišnji društveni aktivist, student završne godine diplomskoga studija Unutarnje politike i lokalne samouprave, predsjednik Hrvatskoga studentskoga politološkoga foruma (HSPF), jedan od osnivača Vijeća mladih u Širokom Brijegu i suosnivač Vijeća mladih ŽZH te član Nadzornoga odbora Vijeća mladih FBiH.

Koncem 2015. postaje i predsjednik Zdravstvenoga vijeća grada Širokoga Brijega. Predsjednik HSS-a Mario Karamatić, koji je nazočio sjednici, istaknuo je kako HSS treba nove, mlade snage i upravo se zbog toga odlučilo na ovaj način osnažiti HSS kako u Županiji Zapadnohercegovačkoj tako i u BiH. Naša politika je jasna i postati će još jasnija i snažnija zahvaljujući mladim osvježenjima, navode iz HSS-a BiH.

Josip Zelenika, povjerenik HSS-a za Grad Široki Brijeg, je u svome pozdravnom obraćanju istaknuo kako je nacionalna politika HSS-a svakako prepoznatljiva u hrvatskom političkom spektru te kako je odlučio svoj aktivistički rad pretvoriti u politički upravo u HSS-u, jer je to jedina stranka u bh. Hrvata u kojoj mladi ljudi mogu biti sukreatori stranačke politike, a ne samo slijepi sljedbenici.

(www.jabuka.tv)
23 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.