Josip Plantak: “Ekipe HKK Posušje i HKK Čapljina zasluženo su se plasirale u finale”

Povodom odigravanja finalnih utakmica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne za sezonu 2018./2019., između HKK Posušje i HKK Čapljina, u četvrtak je u prostorijama KS Herceg-Bosne održana konferencija za medije.

Novinarima su se obratili treneri momčadi Josip Plantak i Boris Džidić, te igrači Polić i Petrić.

O stanju u ekipi i očekivanjima HKK Posušje, prije početka finalnih utakmica svoje razmišljanje je iznio trener Plantak:

Ekipe HKK Posušje i HKK Čapljina zasluženo su se plasirale u finale pokazavši najkonstantniju formu, prednost domaćeg terena neće biti velika prednost i šanse za osvajanje prvenstva su podjednake.

Momčad HKK Posušje dočekuje spremno finalnu seriju bez ozlijeđenih igrača.

Trener HKK Čapljina Džidić rekao je o predstojećim finalnim utakmicama:

Zahvaljujem KS Herceg-Bosne na uloženom trudu da se podigne kvaliteta košarke na prostoru Herceg-Bosne kao i na dobroj organizaciji cijelog prvenstva. Ove godine značajno se podigao kvalitet košarke zbog sudjelovanja nekih klubova koji proteklih godina nisu imali jake seniorske rostere u prvom redu mislim na HKK Brotnjo i OKK Vitez.

Male su razlike u kvaliteti obadvije momčadi, s tim da je ekipa Posušja nešto iskusnija i ima u rosteru sve igrače iz Posušja, što je svakako za svaku pohvalu. Utakmice će biti neizvjesne i vjerujem u dobru posjetu navijača u obadvije dvorane. Što se tiče dispozicije igrača, upitan je nastup Milinovića, a liječnici čine sve da ga što prije osposobe za nastup.

Igrači Polić i Petrić očekuju fer i korektne utakmice, te pozivaju navijače da u što većem broju dođu i podrže svoje momčadi.

Finalna serija utakmica počinje u nedjelju 14.4.2019. u Posušju s početkom u 19 sati. Prednost domaćeg terena ima HKK Posušje ,a pobjednik prvenstva KS Herceg -Bosne za sezonu 2018./2019. bit će momčad  koja prva ostvari tri pobjede.

Pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne stječe pravo nastupa u prvoj ligi KS Bosne i Hercegovine za sezonu 2019./2020.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.