Krišto: “Problemu migranata pristupiti na ustavan i sistemski način”

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto kazala je danas da migrantska kriza nije problem samo jedne županije, ali potrebno mu je pristupiti na ustavan i sistemski način.

Sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati o ovoj temi prethodno je prekinula jer joj nisu prisustvovali zastupnici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska zbog čega nije bilo moguće osigurati punopravno odlučivanje, piše Večernji.ba.

Ipak, kaže, da iako je sjednica bila zakazana pred poslanicima nije bilo materijala ni od institucija niti od zastupnika koji su tražili hitnu sjednicu, osim prijedloga zaključaka Gradskog vijeća Bihaća.

Zar o njima treba raspravljati Parlamentarna skupština BiH tim više jer u njima stoji da su oni obavezali političke predstavnike s tog područja BiH da se bave ovom temom, pojasnila je Krišto, dodajući da nikakav akt nije došao ni od Ministarstva sigurnosti BiH.

Govoreći o zastoju kada je u pitanju formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, ponovila je da njena politička stranka inzistira na tome da se vlast u BiH što prije uspostavi, a za HDZ prioritet bi bila izmjena Izbornog zakona.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • KRISTO, VIDIS DA IMA PROBLEMA I BEZ NJI??? IMA STARI, BOLESNI, SIROMASNI, GLADNI!! TO TI RJESI PRIJA, PA ONDA OSTALO!! LOPOVA NA SVE STRANE!! PA I U PEKARI!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.