NLB Banka i EFSE predstavili “Akademiju za poduzetnike”

NLB Banka d.d. Sarajevo i Razvojna Podrška Europskog fonda za Jugoistočnu Europu održali su u četvrtak u Sarajevu konferenciju za novinare na kojoj su predstavili svoj novi projekt – “Akademiju za poduzetnike”.

Svrha Akademije jeste osigurati dodatnu vrijednost za klijente u vidu profesionalnog usavršavanja i umrežavanja, te kroz stručna predavanja unaprijediti poslovanje gospodarstvenika uz znanje angažiranih predavača.

Akademija za poduzetnike će biti održana u četiri bh. grada: Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću i trajat će šest mjeseci, odnosno u periodu od 18.04. do 17.10. 2019. godine. Seriju treninga i stručnih predavanja vodit će predavači iz Deloitta. Po završetku “Akademije za poduzetnike” svi polaznici će dobiti certifikat.

Sretna sam što je NLB Banka u suradnji s EFSE DF-om kreirala projekt “Akademija za poduzetnike”. Ovim putem želimo pokazati da osim usluga, našim klijentima nudimo i edukacije i time im pomažemo da ubuduće mogu što bolje poslovati. Svakodnevno ulažemo u odnos s klijentima, jer nam je on izuzetno važan i smatram da je upravo edukacija osnova za dugoročne odnose s našim klijentima, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.

Predsjednik odbora Razvojne podrške Europskog fonda za Jugoistočnu Europu (EFSE DF) Markus Aschendorf rekao je: Ova inicijativa je rezultat našeg nastojanja da osnažimo poduzetnički ekosustav u Bosni i Hercegovini. Cilj Akademije je pružanje usluge poslovnog razvoja kroz platformu posvećenu poduzetnicima koji su klijenti našeg dugogodišnjeg partnera, NLB Banke.  

Zadovoljstvo nam je biti dio ovog projekta i izuzetno nam je drago da smo prepoznati kao pravi partneri za “Akademiju za poduzetnike”. Vjerujemo da su upravo ovakve inicijative, te kolektivno i sustavno djelovanje u cilju poticanja i razvoja poduzetništva neophodni za održiv gospodarski i ekonomski rast svake države. Zahvaljujemo se NLB Banci i Europskom  fondu za Jugoistočnu Europu na pokretanju ove značajne inicijative i radujemo se zajedničkoj suradnji, naglasio je Muhamed Semić, senior menadžer za usluge poslovnog savjetovanja Deloitte BIH.

Radionice će se održavati svakih 6-8 tjedana. Sadržaj jedinstvene cjelodnevne radionice uključuje 3-4 srodne teme. Teme koje će se obrađivati u tijeku trajanja prve radionice su: Strateško upravljanje, Rukovodstvo, Upravljanje rizicima u poduzeću, Korporativno upravljanje i usklađenost.

Za vrijeme druge radionice govorit će se o: Upravljanju promjenama, Upravljanju resursima i održivom razvoju, Intrapoduzetništvima, te Važnosti analitike i podataka, dok će se na trećoj radionici obrađivati teme: Upravljanje ljudskim kapitalom, Upravljanje projektima i Prodajnim vještinama.

Kroz sveobuhvatni program Akademije za poduzetnike će proći preko 100 klijenata NLB Banke.

(www.jabuka.tv)