Još nema informacija o nestalom Frani Kvesiću

Još uvijek nema nikakvih informacija o nestalom Frani Kvesiću (43) iz sela Dužica u širokobriješkoj općini.

Naime, Policijska uprava Široki Brijeg zaprimila je 7. studenog prijavu o nestanku 43-godišnjeg Frane Kvesića. Nestali Kvesić otputovao je dan prije, 6. studenog, u Banju Luku službenim vozilom “vw passat” u vlasništvu tvrtke MCI d.o.o.

Navedeno je vozilo pronađeno zaključano u blizini Jajca, uz magistralnu cestu Jajce-Banja Luka u kanjonu rijeke Vrbas.

Obitelj nestalog Kvesića angažirala je ronilački klub iz Banje Luke, čiji su ronioci detaljno pretraživali korito rijeke Vrbas, između hidrocentrale Jajce 1 i mjesta Barevo u dužini od oko tri kilometra, gdje je dubina vode u prosjeku oko šest metara. Do sada nisu nađeni tragovi koji bi ukazali na razvoj događaja u Jajcu.

Na terenu s roniocima je brat nestaloga Tomislav koji je i pokrenuo inicijativu za potragom.

“Neću odustati dok ne nađem brata, a ako treba, sam ću roniti”, kazao je Tomislav.

Iako to u normalnim državama rade institucije (policija), budući da u BiH one očito ne funkcioniraju nikako, obitelj je jučer uputila zahtjev i Elektroprivredi HZ HB da ispuste jedan dio vode iz jezera kako bi i roniocima i tragačima u čamcu olakšali potragu u vodi i na kopnu.

Neki očevici tvrde da su ga vidjeli u jednom tržnom centru u Jajcu, a ribar koji je tu nedjelju bio blizu mjesta na kojem je pronađen automobil nestalog tvrdi da ga je vidio tog popodneva.

MUP ZHŽ-a moli sve građane, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, da se jave na brojeve telefona (039) 705-854, 705-640, ili 803-808.

Kvesić je visok je oko 186 cm i težak oko 95 kg, a prema raspoloživim saznanjima na put je krenuo odjeven u traperice i džemper tamne boje.

25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.