Johnson: Nakon božićnog ručka čitajte novi trgovinski sporazum

Britanski premijer Boris Johnson je u videoporuci objavljenoj kasno u četvrtak pozvao Britance da za Božić čitaju trgovinski sporazum dogovoren s Bruxellesom.

Pregovarači Londona i Bruxellesa u četvrtak su napokon postigli sporazum o trgovinskim odnosima dviju strana uoči isteka prijelaznog razdoblja na kraju godine.

Cjeloviti tekst sporazuma, na više tisuća stranica, nije odmah bio dostupan javnosti, prenosi agencija dpa.

Usput, večeras na Badnjak imam mali dar za sve koji će tražiti nešto za čitanje u pospanim trenucima nakon božićnog ručka – evo ga, rekao je Johnson u videoporuci na Twitteru, pa u ruke uzeo hrpu papira sporazuma.

Ovo je gozba – puna ribe, usput, dodao je Johnson o dogovoru postignutom nakon pregovora na kojima je ribarstvo bilo jedno od glavnih točki prijepora dviju strana.

Vjerujem da će ovo u nadolazećim godinama biti temelj za sretno, uspješno i stabilno partnerstvo s našim prijateljima u EU-u, zaključio je premijer.

Njegova pobjednička poruka objavljena je u vrijeme dok mnogi Britanci neće provesti Božić sa svojim obiteljima zbog restrikcija uvedenih kako bi se suzbilo širenje novog soja koronavirusa.

Znamo da će idućeg Božića biti ljudi koje volimo, a koji su živi točno zato što smo se žrtvovali i nismo normalno proslavili ovaj Božić, poručio je Johnson.

Europska unija i Velika Britanija postigli dogovor o trgovinskom sporazumu

(Hina)


1 komentar

  • Svaka država ima pravo napustit EU, isto tako su jugoslavenske republike imale ustavno pravo napustit Jugoslaviju. Nažalost Slobo je zamislio da on ima veća prava nego ostali pa je izazvao rat u kojemu niko ništa nije dobio.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.