Europska unija i Velika Britanija postigli dogovor o trgovinskom sporazumu

Velika Britanija i EU dogovorile su trgovinski sporazum nakon Brexita, izvijestio je BBC.

O dgovoru se oglasila i britanska Vlada: Ovim je sporazumom isporučeno sve što je britanskoj javnosti obećano tijekom referenduma 2016. i na općim izborima prošle godine.

Vratili smo kontrolu nad našim novcem, granicama, zakonima, trgovinom i našim ribolovnim vodama. Dogovor je fantastična vijest za obitelji i tvrtke u svim dijelovima Velike Britanije.

Potpisali smo prvi sporazum o slobodnoj trgovini zasnovan na nultim carinama i nultim kvotama koji je ikad postignut s EU. Dogovor je najveći bilateralni trgovinski sporazum koji je potpisala bilo koja strana, pokrivajući trgovinu u vrijednosti 668 milijardi funti u 2019.

Dogovor također jamči da više nismo u lunarnoj privlačnosti EU-a, nismo vezani pravilima EU-a, ne postoji uloga Europskog suda pravde i postignute su sve naše ključne crvene linije oko vraćanja suvereniteta. To znači da ćemo imati punu političku i ekonomsku neovisnost 1. siječnja 2021.

Sustav imigracije zasnovan na bodovima stavit će nas u potpunu kontrolu nad tim tko ulazi u Veliku Britaniju i slobodno kretanje će prestati. U rekordnom smo roku isporučili ovo veliko za cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo i pod izuzetno izazovnim uvjetima, koji štiti integritet našeg unutarnjeg tržišta i mjesto Sjeverne Irske u njemu.

Završili smo Brexit i sada možemo u potpunosti iskoristiti fantastične mogućnosti koje su nam dostupne kao neovisnoj trgovinskoj naciji, sklapajući trgovinske ugovore s drugim partnerima širom svijeta, poručili su iz Britanske Vlade, a prenosi BBC.

Nakon postignutog dogovora bit će održana zajednička konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati predsjednica Europske komisije Ursula Von der Leyen i glavni europski pregovarač Michel Barnier.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • EU je morala prihvatiti sve uvjete GB ili bi popušila zbog nemogućnosti pristupa ribarima u vode GB. Za GB se ništa nije promijenilo dok je EU ispunila sve njihove zahtjeve. Ogromna je ribarska flota EU i ogroman broj uposlenih koje EU nije smijela ugroziti jer bi time ugrozila svoje postojanje. GB je profitirala i ušla ponovo na scenu kao jedan od velikih globalnih svjetskih igrača. EU će sve učiniti kako bi sačuvala kompaktnost preostalog dijela EU, odnosno nastavak Njemačke tiranije uz suglasnost i interese France i velikih kompanija, posebno iz područja farmakologije. EU je izgubila sve bitke, najprije sa USA, sada sa GB, a slijedi nastavak sa Kinom, dok njenu ovisnost o ruskim energentima ne treba niti spominjati. EU je postala eksperiment afroazijskih migracija u kojemu gubi sve bitke i u budućnosti ju čeka crni scenarij ukoliko se nešto drastično ne promijeni u njenoj vanjskoj politici. Svijet je na rubu velikih prekretnica, od Bidena, Kamale, Medrkel, Soroša, Gatesa, agresivne Kine, Japana koji godišnje ulaže desetine milijardi US$ u vojne tehnologije budućnosti, da ne govorimo o bliskoistočnim arapskim naftnim gigantima koji viškove pretaču u najnoviju američku vojnu tehnologiju. Današnji svijet mi izgleda bliže ratnom stanju od tzv. kubanske krize iz 62. Nigdje ne vidim Betlehemsko svjetlo nade i razuma koji bi prevladao u korist mira i suživota, posebno ako gledamo agresivni Islam koji ruši sve barijere pred sobom u pokušaju religijskog osvajanja svijeta, a prvenstveno Europe koja se odrekla svoje kršćanske prošlosti. Na dobro vam došlo Sveto Porođenje Isusovo, čestiti i blagoslovljen Božić u vašim srcima i srcima vaših najmilijih i da ga zamjenite duhovnim umjesto materijalnim vrijednostima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.