Jerko Ivanković Lijanović: Hrabrim vatrogascima osigurati bolje uvjete za rad

Dopredsjednik Narodne stranke radom Za boljitak i zapovjednik Civilne zaštite FBiH, Jerko Ivanković Lijanović jučer je u popodnevnim satima obišao mjesta novih požarišta na području općine Konjic sa čelnicima i rukovodstvom Civilne zaštite općine Konjic.

Jerko Ivanković Lijanović: Hrabrim vatrogascima osigurati bolje uvjete za rad

”Požar koji je danima aktivan iznad Boračkog jezera, proširio se sa Boračkog jezera na lokalitet Borci. Vatra je došla do stuba dalekovoda. Taj teren je nepristupačan, pa je vatrogascima jedino preostalo da njemo posmatraju razvijanje situacije. Nove dostupne požare koji su se pojavili na području općine Konjic, naši vrijedni vatrogasci i njihove vatrogasne jedinice drže pod kontrolom, kako se isti ne bi proširili na naseljena područja. Vatrogasci hrabro rade i bore se sa požarima u veoma teškim uvjetima za rad. Odmah nakon posjete požarištima, sinoć kasno, od nadležnih sam zatražio da što prije u snagu stave i vatrogasne jedinice iz drugih županija FBiH i pomognu u sprječavanju širenja novonastalih požarišta.

Već jutros vatrogasci iz Tuzlanske, Zeničko-dobojske i Sarajevske županije, sa kolegama iz Konjica uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH aktivno rade na gašenju vatre”, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, u povodu posjete područjima Konjica koje su zahvatili novi požari, te je ovom prilikom prisutnim vatrogascima čestitao na radu i hrabrosti u gašenju požara i obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da im olakša rad ubuduće, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.

11 komentara

  • TELECA GLAVO gdje si bio dosad…..sta si poduzeo da im bude malo lakše, osim što sebi skupljas jeftine političke bodove….

  • nije on došo radi požara nego išo na boračko jezero:
    „Ljetna škola – Mladi za boljitak Boračko jezero“, počela je juče u izviđačkom kampu Boračkog jezera na kojoj učestvuje više od 150 mladih Boljitkovih aktivista, članova i kandidata na predstojećim Općinskim izborima iz cijele BiH.

    Otvaranje Ljetne škle Mladih Za boljitak uveličao je i dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, dopremijer i ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva F BiH, Jerko Ivanković Lijanović.

  • đubre doso kad je se smirilo,da nije ukro mogo bi kupit,gdje je u hercegovini gdje su hrvati a zaboravio sam on je balija

  • TELEĆA GLAVO I GLUPAVA FACO KOLKO SU PARA UKRA IZ ŽUPANIJE , MOGA SI SVAKOM VATROGASCU KUPIT I CISTERNU NAJMODERNIJU I MERCEDES

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.