Facebook briše lažne profile

Facebookove dionice i dalje tonu, napuštaju ih veliki oglašivači i brandovi, a dio odgovornosti leži na lažnim profilima koji su stvoreni za osvajanjenagrada na igrama, razna lajkanja u slične svrhe i trollanje po portalima.

Sve u svemu, nered kakav se mogao i očekivati na najvećoj društvenoj mreži na svijetu. Kako to obično biva kod Facebooka, odlučili su nešto napraviti sami i bez pitanja, pa će tako početi fan stranicama brisati lažne fanove, prenosi metro-portal.hr

Prema filozofiji Facebooka, lajkanje određene stranice znači da želite pratiti taj brand ili što je god već na toj stranici, komunicirati s ljudima i na taj način biti dio jedne zajednice. Lažni fanovi samo donose brojke koje zavaravaju, a širom rasprostranjena kupovina fanova je izravno kršenje pravila koja je Facebook postavio od početka.

U sljedećim će tjednima doći do velikih promjena, jer će Facebook automatski brisati lažne i kupljene fanove fan stranicama, a što će to značiti za sada se ne zna.

Vjerojatno će i dobar broj domaćih portala koji su komentiranje članaka prepustili Facebooku osjetiti dobar pad u broju lajkera, jer su komentatori uglavnom profili otvoreni isključivo u te svrhe.

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.