Jednu riječ nikada ne biste trebali izgovoriti usred svađe s partnerom

Izgovorena riječ je poput bačenog kamena – ne možete je lako vratiti. Upravo zato posebnu pozornost biste trebali obratiti na riječi koje izgovarate u žaru svađe. Štoviše, ako ne želite povrijediti svog partnera, jednu riječ nikada ne biste trebali spominjati ako stvarno ne mislite to što govorite. Radi se o riječi razvod.

Evo i zašto.

Njome nastojite manipulirati

Umjesto da problem riješite kao odrasli ljudi, vi spominjete razvod, a uopće ne mislite ozbiljno? Ovo je čista manipulacija kojom se nadate da ćete uspjeti uplašiti partnera te prekinuti raspravu. No, tim potezom sami sebi radite medvjeđu uslugu jer problem i dalje postoji, bez obzira na to što ste prestali o tome raspravljati.

Gubi se osjećaj sigurnosti

Prijetnje razvodom kako biste dobili ono što želite su ultimatum i kod vašeg partnera izazivaju stres te sumnju u vašu ljubav, a ako ga volite, ne biste trebali željeti da se tako osjeća.

Mogli biste otjerati partnera

Ako svaka vaša svađa završava prijetnjama razvodom, nemojte se iznenaditi ako partner uzme stvari u svoje ruke i stvarno vas napusti. Nitko ne želi stalno slušati prijetnje, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.