Jednostavna promjena mogla bi vam produžiti trajanje baterije na iPhoneu

U posljednje su vrijeme brojne aplikacije uvele takozvani dark mode, odnosno tamni način rada, a testovi su pokazali da je on, osim za vaše oči, koristan i u slučaju kad želite da vam baterija traje što duže.

Iz kompanije PhoneBuff proveli su testove kako bi usporedili koliko baterije troši iPhone u dark modeu, a koliko u light modeu te su došli do zaključka da dark mode zaista čuva bateriju. Pokazalo se da je uz korištenje dark modea baterija izdržala čak 30 posto duže.

U testu su na iPhoneu XS napravili identične stvari u jednoj i u drugoj opciji, isprobavajući aplikacije poput Twittera, Youtubea, Messengera, a kad se ispraznila baterija na mobitelu na kojem su koristili light mode, na onom na kojem su koristili dark mode ostalo je još 30 posto baterije.

Potrebno je napomenuti da su za testove korišteni roboti koji su slijedili niz unaprijed zadanih zadataka na dva iPhonea koja su oba bila kalibrirana na istu količinu svjetline od 200 nita, piše Index.hr. 

Postoji ipak jedna caka: samo pametni telefoni s OLED ekranima će moći na taj način štedjeti bateriju jer OLED troši manje energije s tamnim ekranom, dok kod mobitela s LCD ekranom kao što su iPhone11 ili iPhone XR vjerojatno neće biti velikog poboljšanja.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.