Jednim klikom provjerite kada će vam biti gotovi osobni dokumenti

Građani koji kod nadležne institucije podnesu zahtjev za izdavanje putne isprave, osobne iskaznice i vozačke dozvole, u mogućnosti su putem interneta pratiti faze izrade osobnog dokumenta od trenutka podnošenja zahtjeva za izdavanje do uručenja, priopćili su iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Praćenje faza izrade osobnog dokumenta vrši se preko elektroničkog servisa koji se nalazi na web stranici IDDEEA-e, www.iddeea.gov.ba.

Korištenje ovog servisa je besplatno, a kako bi se pokrenula provjera u tražena područja potrebno je unijeti podatke kojima raspolaže osobno podnositelj zahtjeva.

Građanima je ovime omogućen jednostavniji način dobivanja uvida u trenutni status zahtjeva, kako bi unaprijed mogli planirati preuzimanje izrađenog osobnog dokumenta na lokaciji nadležne institucije.

Iz IDDEEA-e kažu kako i ove godine u ljetnim mjesecima bilježe povećan broj zahtjeva za izradu osobnih dokumenata, posebno putnih isprava.

U razdoblju od svibnja do kolovoza broj podnesenih zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata znatno je veći u odnosu na ostale mjesece. Na primjer u siječnju ove godine za izdavanje putnih isprava podneseno je 42.760 zahtjeva, a u lipnju 77.845, dodaju iz IDDEEA-e.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: