Jedna od najpoznatijih opernih kuća na svijetu otkazala sve izvedbe

Jedna od najpoznatijih i najprestižnijih opernih kuća u svijetu, njujorška Metropolitan opera, zbog pandemije koronavirusa otkazala je sve predstojeće produkcije do kraja prosinca, objavila je u utorak uprava Meta.

Zbog takve će odluke brojni umjetnici i pomoćno osoblje biti bez posla dulje vrijeme.

Met je svoja vrata, zbog mjera karantene zatvorio još 11. ožujka.

Fizički razmak i održavanje opernih izvedbi jednostavno ne idu zajedno, rekao je generalni direktor Metropolitana, Peter Gelb u video snimci objavljenoj na internetskoj stranici Meta.

A message from General Manager Peter Gelb: Based on current information regarding the ongoing health crisis, we have…

Objavljuje The Metropolitan OperaPonedjeljak, 1. lipnja 2020.

I nije riječ samo o brizi za publiku, već i za zdravlje naših zaposlenika i gostujućih umjetnika. Ne možete na pozornici imati toliko ljudi u neposrednoj blizini i u bliskom kontaktu, kazao je za New York Times.

Odgođenu sezonu 2020. – 2021. uprava Meta kani započeti posebnim gala koncertom u Novogodišnjoj noći, no pojedinosti u tomu će biti naknadno objavljene.

Devetomjesečna stanka, najdulja u posljednjih stotinu godina, slavnu opernu kuću dovodi u vrlo teško financijsko stanje.

NYT piše kako se pretpostavlja da će tvrtku to stajati gotovo 100 milijuna dolara izgubljenog prihoda, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.