Jedna država želi zabraniti vožnju muškarcima do 21. godine

Nekolicina stručnjaka za sigurnost na cestama u australskoj državi New South Wales tvrdi da bi muškarcima trebalo zabraniti dobivanje vozačke dozvole do 21. godine.

Prijedlog je upućen vladi Novog Južnog Walesa i ističe da je potrebno učiniti više kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na cestama kroz veći fokus na mlade vozače, posebice mlade muškarce.

Profesor emeritus i predsjednica Australskog koledža za cestovnu sigurnost, Ann Williamson, primijetila je da su vozači mlađi od 25 godina u Novom Južnom Walesu odgovorni za gotovo 25 posto nesreća, unatoč tome što čine samo 15 posto vozača u državi. Zato kaže da je potrebno učiniti više kako bi se smanjile nesreće postavljanjem većih ograničenja za mlade vozače.

Nije da nadležna tijela za ceste i donositelji odluka nisu svjesni i da postoje brojna ograničenja za neiskusne i mlade vozače početnike… ali to nije dovoljno. To očito nije dovoljno, rekla je Williamson, prenosi HAK Revija, te dodala:

Mladi muškarci, možda bi trebali imati 21 ili 22 godine prije nego što dobiju dozvolu. Ovo su vrlo kontroverzna razmišljanja, ali sve su to stvari o kojima treba razmisliti.

Za sada nema naznaka da vlada Novog Južnog Walesa ozbiljno razmatra tako značajnu promjenu svog sustava izdavanja dozvola. Ipak, premijer NSW-a Dominic Perrottet zatražio je savjet o ograničavanju broja putnika koji mogu biti u automobilu s mladim vozačem sve dok imaju ograničenu dozvolu s početničkim pločicama.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • pajdo kad se sitim kako se vozilo , svega je bilo ,samo ne normalne vožnje..i tako negdi oko 21-22 se smirilo…ne podržavam zabrane ali da se nekako mora kontrolirati mora se

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.