Herceg: Zaštita okoliša i čist grad pitanja su budućnosti cijele zajednice

Hercegovačko-neretvanska županija (HNŽ), putem Vlade i Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a, podržala je kao najsnažniji pokrovitelj ekološku akciju nevladinih udruga ”Eko Kop”, ”Naša Radobolja”, ”Naš Rodoč” i ”Zvonigrad”, u sklopu koje će kroz tjedan dana biti uređeno nekoliko gradskih i prigradskih četvrti na području Grada Mostara.

Akcija pod nazivom ”Cvijet za grad” obuhvatit će naselja Bijeli brijeg, Iliće, Miljkoviće, Polog, Rodoč, Rudnik, Vihoviće te Ulicu blajburških žrtava i sjeverni dio Ulice kralja Tomislava, a predviđeni su rekultiviranje i sadnja raznih vrsta ukrasnoga bilja, cvijeća i grmova na zemljanim dijelovima prometnih raskružja i cestovnih razdjelnica višetračnih prometnica, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a, piše Fena.

I kao predsjednik Vlade i kao znanstvenik čije je uže područje akademskoga interesa, između ostaloga, i zaštita okoliša i turizam, s radošću sam podržao ovu inicijativu, a iskreno me raduje broj okupljenih građana u prigodi današnjega početka realizacije ove aktivnosti koja će ambijentalno oplemeniti naš javni prostor. Čista i uredna životna sredina dio je opće kulture, slika o nama samima, a da ne govorimo o tomu koliko je nemjerljivo važno živjeti i odgajati djecu u zdravomu okruženju i nezagađenomu okolišu i napraviti onaj važan zaokret u javnomu mnijenju kako bismo svi doprinijeli cilju koji nas je i danas okupio, rekao je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Kako kaže, zaštita okoliša i uređena životna sredina nije pitanje koje se tiče samo struke, jer njezino ispravno poimanje u svakodnevnomu životu pitanje je budućnosti cijele zajednice.

Zato pohvala i puna potpora organizatorima ovoga događaja uz koje je Vlada HNŽ-a spremno i iskreno stala i ovaj put, poručio je Herceg, obišavši lokacije Trga Treće cimske bojne i Šetnice mostarskih rudara, gdje je akcija službeno i otpočela.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Lepo, veoma lepo. Deca smo cveća, drugari uopšte, i dajte vi nami uvek svežega semena i veće bre lopate.

  • Smeće na sve strane, nemamo kulture ni svijesti ni savjesti o svom okolišu i planetu općenito, smećarske, cestovne i policijske službe ne rade svoj posao, a vi godinama pričate jedno te isto…Nek samo navedene službe rade svoj posao pa nećemo biti najprljavija država
    na svijetu!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.