Jedinstveno mjesto u Hercegovini i šire: Groblje mira na Bilima privuklo više tisuća ljudi

Ove godine Obilježavanje Europskog dana sjećanja na Goblju mira na Bilima ima i jednu posebnost. Po prvi put u izgrađenu kosturnicu su pokopani i posmrtni ostatci žrtava iz vremena Drugog svjetskog rata i poraća.

Sv. misu zadušnicu u 12.00 predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca dr. fra Miljenko Šteko koji je ujedno i pokopao neidentificirane osobe koje su stradale u Drugom svjetskom ratu i neko vrijeme iza njega. Izaslanstva hrvatskog naroda s obje strane granice su položili vijence i zapalili svijeće za sve pobijene. Kao i prošlih godina na Bilima se okupilo više tisuća ljudi

”Zlo najčešće i najjače udara po onim nezaštićenim, ranjenim, slabim, onima koji ne mogu uzvratiti. Nasilje protiv nezaštićenih je povijesno najraširenija pojava prisutnosti zla u svijetu.

Pogled u nedavnu prošlost, na režime poput nacističkoga, fašističkoga i komunističkog, pokazuje nevjerojatnu crtu izopačenosti ciljeva, metoda mučenja i ubijanja onih koji nisu mogli uzvratiti”, kazao je fra Miljenko u svojoj propovijedi.

(ABCportal.info)

13 komentara

Komentiraj: