Jedan radnik poginuo u eksploziji rafinerije u Bosanskom Brodu

Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se u utorak večer dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu. Smrt radnika potvrdio je načelnik općine Brod Ilija Jovičić. Dodao je kako je radnik pronađen naknadno.

Iako se po eksploziji govorilo o brojci od osam ozlijeđenih, u srijedu ujutro je potvrđeno kako je devet ozlijeđenih osoba primljeno na hitnu pomoć u Bosanskom Brodu. Šestero ih je poslano na daljnje liječenje u dobojsku bolnicu, a kako doznaju Nezavisne novine, svi su izvan životne opasnosti.

Eksplozija se dogodila oko 21:30

Podsjetimo, u utorak večer oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu, a eksplozija je zatresla cijeli Slavonski Brod.

Zabrinuti građani odmah su počeli nazivati brojeve policije, centra 112 i vatrogasaca. Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne snage, a požar u rafineriji je lokaliziran nešto prije 23 sata, čime je otklonjena opasnost od daljeg širenja vatre, prenosi Index.hr.

Eksplodirala rafinerija u Bosanskom Brodu

Gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara, sazvao je hitnu sjednicu Kriznog stožera, a policija je građane pozvala da ne izlaze van iz svojih kuća i stanova te da zatvore prozore.

Još nema informacija što je prouzročilo eksploziju, niti kakve je to posljedice ostavilo na okoliš.

Za građane Slavonskog Broda nema opasnosti, pratimo mjerne postaje 1 i 2, štetni plinovi su u granicama normale, odnosno na najnižim mogućim granicama. Mi ćemo u svakom slučaju ovo pratiti do kraja. Pratit ćemo cijelu noć stanje plinova na našim postajama. U kontaktu smo i sa Zagrebom, javio nam se i Premijer. Mislim da je sve pod kontrolom. Ponudili smo pomoć Bosanskom Brodu. Most je bio spreman da se otvori za evakuaciju povrijeđenih. Naša bolnica je imala rezervne timove koji su bili spremni ako bude potrebe da interveniraju, rekao je gradonačelnik Broda nakon sastanka Kriznog stožera.

Duspara je najavio da će sutra sve škole i vrtići raditi normalno. Prema prvim informacijama nema ozbiljnijeg zagađenja zraka. No, stanovnici Broda kažu da se u gradu osjetio strahovit smrad.

Čitatelji Index.hr su javljali kako rafinerija u Bosanskom Brodu gori te kako se plamen vidio iz Slavonskog Broda. Sve se zatreslo u Slavonskom Brodu. Mislili smo da je potres, ali je djelovalo poput eksplozije. Strašno., napisao je jedan od njih.

Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo, napisao je drugi očevidac. Na brdu iznad Broda tresu se kuće. Zadnji puta se čulo tako kada je u ratu eksplodirala rafinerija u Bosanskom Brodu, pišu čitatelji.

Novinarima koji su u utorak navečer stigli na nasip, jedan od stanovnika rekao je kako je detonacija bila tako snažna da je porušila stolce u kući.

(www.jabuka.tv)