Za djelatnike Uprave civilne zaštite ŽZH provedena obuka iz područja zaštite od požara

Poduzeće “Tehnozaštita” d.o.o. iz Mostara provela je obuku iz područja zaštite od požara svih djelatnika Uprave civilne zaštite ŽZH.

U prvom dijelu obuke Marin Udovičić iz poduzeća “Tehnozaštita” upoznao je zaposlenike Uprave o vrstama požara i ponašanju u slučaju požara, nakon čega je prikazan 15-minutni film na temu zaštite od požara. Potom je uslijedila mini-vježba korištenja protupožarnog aparata.

Na temelju Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH propisana je obveza i način stručnog osposobljavanja zaposlenih osoba, za provođenje mjera zaštite od požara na radnim mjestima, a pravne osobe, državna tijela i druge institucije dužne su kontinuirano organizirati i provoditi stručno osposobljavanje i usavršavanje svih zaposlenika, odnosno državnih službenika i namještenika koji se nalaze u radnom odnosu za provođenje mjera zaštite od požara na radnim mjestima na kojima se nalaze.

Obuka i osposobljavanje obuhvaća upoznavanje zaposlenih osoba sa svim izvorima opasnosti i načinu provođenja mjera zaštite od požara sukladno Planu i Pravilniku o zaštiti od požara, ističe se u priopćenju Uprave civilne zaštite ŽZH.

Uz obuku obvezno je najmanje jednom u dvije godine izvršiti i provjeru znanja iz područja zaštite od požara svih zaposlenih osoba.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.